Paaskonijn van papier

Paaskonijn van papier

Hoewel het over een kleine maand pas Pasen is, zijn er genoeg knutselwerkjes te verzinnen om van te voren te maken zodat het dan gezellig in huis is! Vandaag laat ik zien hoe een ik konijntje van papier heb gemaakt, gewoon van wit papier dat eventueel te versieren is naar eigen invulling.

Paaskonijn van papier 1

Wat heb je nodig? Allereerst papier, zowel normaal 80 grams als dikker papier (ik heb 200 grams gebruikt). Ook is een schaar, een potlood, een gummetje en lijm. Niet veel speciaals, maar juist simpel!

Paaskonijn van papier 2

Teken allereerst een konijn op het normale papier. Ik heb hem hier eerst geschetst en daarna donkerder over getrokken. Je kunt dit konijntje gebruiken, maar natuurlijk een geheel eigen tekening maken. Zorg er wel voor dat je alleen de contouren tekent, want de rest doet er niet toe. Knip het konijntje daarna uit het papier.

Paaskonijn van papier 3

Trek vervolgens het konijntje twee keer over op het dikkere papier. Ik heb ze naast elkaar gezet omdat ik dacht dat ik ze meteen op één punt aan elkaar ging verbinden, wat ik uiteindelijk niet heb gedaan. Het is wel handig om twee tegenovergestelde konijntjes te tekenen zoals hierboven, omdat dan de potloodstreken – ook al gum je de lijnen weg – aan de binnenkant van het papieren konijntje komen te zitten. Na het overtrekken teken je bij één konijntje ‘lipjes’ zoals op bovenstaande foto. Ik heb ze 2 cm gemaakt, met nog een streep op 7 mm van de bovenste lijn.

Paaskonijn van papier 4

Knip de konijntjes uit het stevige papier. Dit is iets lastiger dan het dunnere papier, dus zorg ervoor dat je niet teveel detail gebruik in de tekening wanneer je een grote schaar hebt zoals ik. Bij het eerste konijntje moeten de lipjes ook geknipt worden, die je vervolgens gaat vouwen zoals op de rechter foto te zien is. De vouwlijnen zijn de scheiding tussen het lipje en de tekening, maar ook de scheidingslijn in het lipje zelf op 7 mm van de bovenkant af zoals eerder genoemd.

Paaskonijn van papier 5

Vervolgens plak je het andere konijntje tegen het konijntje met lipjes aan. Dit vraagt om een beetje concentratie en geduld, want door het dikke papier moet je even wachten per één of twee lipjes tot de lijm is gedroogd. Secondelijm is dus erg handig in dit geval!

Paaskonijn van papier 6

Zijn alle lipjes vastgemaakt? Dit is het resultaat! Een konijntje dat gewoon ergens ter versiering kan staan. Eventueel kun je het nog leuk versieren, bijvoorbeeld met verf, masking tape of stiften… maar ik zou dit wel doen voordat je de lipjes gaat plakken. Dat werkt iets prettiger. Veel knutselplezier!

1 gedachte over “Paaskonijn van papier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven