Vrolijke paaseieren van masking tape

Paaseieren van papier

Het is bijna Pasen! Aankomend weekend heb ik twee extra dagen vrij, die ik overigens ga besteden om wat extra werk klaar te krijgen. Voor mijn bedrijf, maar ook voor stage. Voor mensen die graag willen knutselen, heb ik een leuke tutorial: paaseieren van papier!

Op de bovenstaande foto zie je het resultaat van de eieren. Achteraf had ik betere lijm moeten gebruiken, dus vandaar de plakband. Hierna leg ik stap voor stap uit wat ik gedaan heb om de papieren eieren te maken.

Paaseieren van papier 1

De benodigdheden! Twee witte vellen papier, masking tape, schaar en lijm. Eventueel kun je ook papier met een patroontje of design gebruiken (dit heb ik ook gedaan), net als linnen en een perforator. Ik heb trouwens van te voren de eieren al getekend!

Paaseieren van papier 2

Allereerst knip je de eieren uit van één van de witte vellen. Je kunt natuurlijk ook andere vormen gebruiken, maar net wat je leuk vindt.

Paaseieren van papier 3

Dan pak je het andere witte vel erbij. Je legt de eerste met de geknipte vormen eronder zodat je kunt zien waar je moet plakken. Daarna plak je de masking tape of het papier dat je hebt uitgezocht.

Paaseieren van papier 4

Vervolgens plak je het vel met de eieren erin op het papier met de masking tape en/of papier met een ontwerp. Hiervoor kun je het beste stevige lijm gebruiken, anders blijft het niet goed plakken. Ik heb dus uiteindelijk maar plakband gebruikt.

Paaseieren van papier 5

Ik heb de eieren daarna uitgeknipt met een witte rand er omheen. Wanneer je dit niet wilt, kun je de randjes weghalen.

Paaseieren van papier 6

Ik wilde een van de paaseieren ophangen, dus maakte ik een gaatje boven aan het papieren ei. Daarna deed ik er een papier lintje doorheen. Nu hangt hij in de slaapkamer:

Paaseieren van papier 7

1 gedachte over “Vrolijke paaseieren van masking tape”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven