Spijker jouw hart voor moederdag!

Moederdag hart van hout

Weet je niet wat je voor Moederdag kan kopen? Koop benodigdheden om dit mooie hart van wol en spijkers op hout te maken! Dit hebben de kinderen uit mijn stagegroep gemaakt naar aanleiding van een opdracht. Ik laat zien hoe het moet, maar de inspiratie komt dus van iemand anders. Kijk je mee?

Moederdag hart van hout 1

Wat heb je nodig? Een plankje, witte verf, een kwast, een hamer, spijkers, een bol wol (het liefst roze of rood, wel zo leuk voor je moeder) en een schaar. Sommige dingen staan hierboven niet afgebeeld, omdat ik niet alles tegelijkertijd bij elkaar had.

Moederdag hart van hout 2

Als je nog geen plankje hebt, moet je die natuurlijk als eerste zagen. Indien dit wel het geval is, kun je meteen gaan verven! Op school hebben we acrylverf gebruikt. Het werkt prima, maar de kans is aanwezig dat je twee keer over moet doen om het dekkend te maken. Het hele plankje mag wit! Dus je moet even wachten totdat je alles hebt gedaan en het droog is voor je verder kunt.

Moederdag hart van hout 3

Daarna kun je de spijkers in het plankje slaan! Ik heb eerst een briefje met daarop de plaats van de spijkers erop gedaan, waarbij je eerst de boven en onderkant vast moet maken. De kinderen werden verplicht om de spijker tussen een knijper te plaatsen en vervolgens te hameren. Dit omdat de spijker er niet helemaal in moet en het een mooie lengte is. Ik heb het zonder knijper gedaan, maar ongeveer dezelfde lengte aangehouden.

Moederdag hart van hout 4

Heb je alle spijkers erin? Dan kan het papiertje eraf!

Moederdag hart van hout 5

Moederdag hart van hout 6

Vervolgens kun je het wol pakken om dit om de spijkers heen te doen! Je hebt hiervoor meerdere mogelijkheden. De kinderen in mijn stagegroep hebben zelf ook manieren bedacht om het hart te maken, maar hier noem ik maar twee. Allereerst een draaisel, zoals op de bovenste foto: begin bij de bovenste spijker die ‘alleen staat’ en maak een knoopje in het wol. Daarna ga je naar beneden, om de spijker heen. Vervolgens ga je naar de spijker links naast de bovenste en dan weer naar beneden rechts naast de onderste spijker. Zo maak je het hele ding vol! Een tweede manier is om kriskras over het hele hart heen te gaan op een manier die je zelf wilt. Denk er hierbij om dat je het bovenste stukje niet weghaalt.

Moederdag hart van hout 7

Ben je klaar met het hart? Er moet dan nog een lijntje om het hart heen! Maak de wol opnieuw aan een spijker vast met een knoopje en ga vervolgens steeds om de volgende spijker heen tot het hart vol is. Natuurlijk maak je ook een knoopje als je klaar bent. Dit geldt ook voor het hart!

Moederdag hart van hout 8

En dan krijg je deze resultaten. Een leuk cadeau voor jouw moeder op 10 mei!

1 gedachte over “Spijker jouw hart voor moederdag!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven