Je eigen memory met masking tape!

Memory kaarten

Woei, het is lente sinds 5 dagen! En omdat ik er zo van houd dat de zon zich steeds meer laat zien, heb ik vandaag een vrolijke doe-het-zelf voor jullie. Het is een spelletje dat ik wel eens met de kinderen op mijn stage speel, namelijk memory. Gemaakt met masking tape! Kijk snel verder voor de instructies. Het is vrolijk en gemakkelijk!

Memory kaarten 1

Wat heb je nodig? Sowieso iets dikker papier. Gewoon A4 papier werkt ook wel, maar dan zijn je kaartjes wel erg kwetsbaar. Ik heb daarom 200 grams papier gebruikt. Daarnaast is het handig om een vormpje te hebben (met een liniaal kun je dit zelf ook maken, maar ik vond dit gemakkelijker), samen met een potlood en een schaar. Als laatste is het handig om je rolletjes masking tape erbij te pakken! De tapejes op de foto zijn gloednieuw, yay!

Memory kaarten 2

Allereerst teken je de figuren op het papier. Ik kon in totaal 9 kaartjes uit ieder blad halen met het formaat van dit stempeldoosje, dus ik heb 18 gemaakt met 9 verschillende combinaties. Daarna knip je de kaartjes uit het papier. Eventueel kun je ook kleine kaartjes gebruiken, maar vaak staan daar al illustraties op. Een beetje zonde dus!

Memory kaarten 3

Memory kaarten 4

Bepaal nu hoe je jouw masking tape wil plakken en welke tapejes je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat je twee kaartjes maakt die op elkaar lijken en dat de rest van de combinaties er dus van verschillen. Heb je al het tape geplakt, dus het hele kaartje gevuld? Knip de restjes weg aan de zijkanten of doe dit meteen tijdens het plakken. Masking tape is gemakkelijk te scheuren, maar ik vond knippen wat netter staan en preciezer. Dit proces herhaal je voor iedere combinatie van 2 kaartjes!

Memory kaarten5

Het resultaat zie je hier boven. Ik heb ze als een memory spel neergelegd, dus je ziet maar twee verschillende combinaties. Wel fleurige en vrolijk, wat precies mijn bedoeling was. Veel knutsel- en speelplezier!

1 gedachte over “Je eigen memory met masking tape!”

  1. Wauw, leuk idee! Ik heb geen washitape maar nog wel heel veel gekleurd karton van de action, ik ga denk ik daar vierkantjes van knippen, dan heb ik hetzelfde idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven