DIY knijpers decoreren

Knijpers versieren

Ben jij die saaie houten knijpers ook zat? Of vind je die van plastic maar eentonig? Gelukkig is er een simpele oplossing voor: versier je knijpers gewoon lekker zelf! Ik vind ze er in ieder geval een stuk vrolijker uit zien. Op zoek naar het materiaal en inspiratie? Lees snel verder!

Knijpers versieren 1

Knijpers zijn op vele manieren te versieren. Ik heb gekozen voor masking tape en acryl verf. Deze materialen had ik al in huis en bovendien had ik wel leuke ideeën. Het is maar een klein oppervlakte, zo’n knijper, dus een grote hoeveelheid is er niet nodig. Als je verf gebruikt, is een kwast en een palet ook wel handig (als je wilt mengen).

Knijpers versieren 2

Aan de slag! Ik heb de masking tape er simpelweg aan beide kanten opgeplakt. Bij de stipjes en schuine streepjes heb ik ze gewoon recht geplakt. De blokjes staan origineel ook recht op de tape, maar ik heb het schuin op de knijper gedaan. Ik vond het wel een leuk effect geven! Overigens was mijn masking tape te breed, dus ik moest er nog een stukje afknippen. Ik heb alleen de buitenkant gedaan, want met masking tape de zijkanten en binnenkant doen, lijkt mij erg lastig. Het hout komt er ook helemaal niet verkeerd uit met de masking tape. Ik heb wat lichte ontwerpen gebruikt waardoor het (naar mijn idee) nog leuker op hout staat!

Knijpers versieren 3

En toen ging ik aan de slag met verf. Je kunt allerlei leuke ontwerpen verzinnen met verschillende kleuren. Ik heb één knijper roze gemaakt met aan de ene kant donker roze en aan de andere kant licht roze dat in elkaar over gaat (de zijkanten zijn wel egaal). Daarnaast heb ik nog een knijper met scheve stroken gemaakt. Een beetje zoals de masking tape op de vorige foto, maar dan breder en met minder kleuren. Als laatste maakte ik één kant van de knijper helemaal paars en de andere helemaal wit bij een derde. Hoewel ik niet veel verschillende kleuren heb gebruikt, vind ik het toch erg vrolijk. En ze passen ergens ook wel een beetje bij elkaar (want daar houd ik toch wel van)!

Knijpers versieren 4

Et voilà, het resultaat! Het is eigenlijk heel simpel, maar enorm leuk om te doen én om te zien. Alleen is het masking tape en de verf niet handig als het regent, dus alleen buiten gebruiken bij mooi weer. Gelukkig hebben wij een waslijn binnen, dus dat scheelt weer. Veel knutselplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven