DIY kleurrijke vaas

Decoupage tape verf vaas

Op zoek naar een leuk decoratie item voor in huis? Of het perfecte cadeau voor iemand anders? Westwing is op zoek naar leuke DIY’s voor zulke feestjes die aansluiten bij hun eigen ideeën voor een housewarming party, onderdeel van ‘de perfecte gastvrouw’. Ik besloot een kleurrijke vaas te maken, mét verschillende materialen!

Decoupage tape verf vaas 2

Decoupage heb ik wel apart gebruikt, net als acryl verf en masking tape. Maar nooit samen, tot op heden! Ik besloot dat het wel leuk was om dit een keer te proberen, zeker omdat ik in alle materialen wel kleurtjes had die bij elkaar zouden passen. Dus heb ik allerlei materialen bij elkaar gezocht die hiermee te maken hebben: een vaas, een schaar, acryl verf (verschillende kleuren), twee kwasten, decoupagelijm, servetten en masking tape. Aan de slag!

Decoupage tape verf vaas 3

Allereerst bezig met de verf, aangezien ik hier tape voor moest gebruiken om de lijnen strak te houden (doordat decoupage en masking tape doorzichtig is, zal dit later niet dekken). Dus tape om de vaas heen doen. Bij mij was deze rond, dus dit was gemakkelijk. Ik heb hiervoor andere tape gebruikt, maar masking tape is ook gemakkelijk te gebruiken. Ik heb de kleurtjes groen en roze gemixt en deze met een kwast op de vaas gedept voor iets meer dekking én een leuk effect. Je kunt eventueel ook gewoon verven natuurlijk.

Decoupage tape verf vaas 4

Wanneer het verf droog is, kun je de tape eraf halen om vervolgens aan de slag te gaan met decoupage. Omdat ik strakke stroken wilde hebben op de vaas, heb ik de servetten geknipt, ook weer in twee kleuren: roze en groen, maar dan met patroontjes. Eerst smeer je de lijm op de vaas en leg je de strook servet erop, vervolgens ga je met nog een laag lijm en een kwast over de strook heen.

Decoupage tape verf vaas 5

Als laatste, wanneer ook de decoupagelijm is gedroogd, komt de masking tape aan de beurt! Omdat ik wel meer soorten masking tape heb in de kleuren roze en groen, heb ik het meeste aan masking tape op de vaas aangebracht. Sommige heb ik meerdere keren gebruikt, maar anderen slechts één keer. Dit kan ook met de verf en decoupage! Ik heb overigens op sommige plekken niets geplakt of geverfd, omdat ik dat ook wel een leuk effect vond hebben.

Decoupage tape verf vaas 6

Et voilà, klaar is je vaas! Leuk voor in je eigen (nieuwe) huis, maar ook om cadeau te geven. Want ja, zoiets is toch enorm persoonlijk? En… wil jij ook de perfecte gastvrouw zijn? Lees dan zeker wat tips op Westing over verschillende feestjes, waaronder de housewarming party.

Deze doe-het-zelf is deels gesponsord, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze blogs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven