DIY kerstster van papier

Kerstster van papier

Het is bijna kerstmis! En wat is er leuker dan zelf mooie dingen te maken voor dit gezellige (familie)feest? Op mijn stage hebben we deze sterren gemaakt en ik wilde dit idee met jullie delen. Het is simpel en je hebt er niet veel voor nodig!

Kerstster van papier 1

Wat heb je nodig voor deze tutorial? Twee A4’tjes, je kunt zelf weten in welke kleur! Dit kunnen zowel één of twee kleuren zijn, ik heb gekozen voor groen en rood. Omdat het lekker kerstachtig is! Ook heb je een potlood, liniaal, schaar en lijm nodig.

Kerstster van papier 2

Allereerst gaan we vouwen: zorg dat je vier rechthoekjes hebt, zoals op bovenstaande foto. Dus je vouwt zowel de horizontale en verticale kant naar de andere kant, zorg voor scherpe randjes. Knip de verschillende vlakken daarna uit. Je hebt in de eerste instantie 5 vlakken nodig.

Kerstster van papier 3

Vervolgens leg je de liniaal diagonaal van de ene punt naar de andere punt en maak een streep. Knip de driehoeken vervolgens ook uit, dus over het lijntje dat je net hebt getrokken. Doe dit slechts voor 4 vlakken, de vijfde heb je ergens anders voor nodig.

Kerstster van papier 4

We gaan weer vouwen. Zorg ervoor de de punten naar rechts en beneden liggen, zoals op bovenstaande foto’s. Eerst vouw je de rechte punt naar binnen toe, hij moet de andere punt raken. Vouw hem weer terug, om vervolgens dezelfde punt naar het eerste vouwlijntje te trekken en weer te vouwen. Daarna vouw je de linkerpunt naar het vouwlijntje toe. Het vouwen van de punten is klaar zodra je er 8 hebt gedaan!

Kerstster van papier 5

Daarna gaan we vlakken. Doe lijm op de kleinste driehoek (de tweede vouw) aan de buitenkant en plak hem vast aan de het driehoekje dat je als laatste hebt gevouwen aan de binnenkant. Ze komen eruit te zien zoals op bovenstaande foto.

Kerstster van papier 6

Pak vervolgens het vijfde vlak om de achterkant te maken. Vouw een vierkant en knip het laatste stukje eraf. De vouwen zijn zichtbaar op bovenstaande foto, dus van punt tot rand tot twee keer toe.

Kerstster van papier 7

En dan gaan we opnieuw plakken! Zorg ervoor dat er lijm zit op de delen die je net hebt gevouwen (de rode en groene in mijn geval) aan de onderkant bij de punt. Plak deze op bovenstaande wijze, zoals je kunt zien, passen er 8 delen op een vierkant. Als je hiermee klaar bent, is je ster klaar!

Kerstster van papier 8

Ik maakte twee verschillende sterren. Bij de rechtse ook nog de achterkant, maar die zie je niet op de foto. Helaas kwam ik er pas achter dat de driehoekjes niet gelijk zijn toen ik alles al had opgeplakt. Als je de achterkant dus gelijk aan de voorkant wilt hebben, moet je de delen voor deze kant vanaf de andere kant vouwen. Veel knutselplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven