DIY kalenderkaartjes

Kalenderkaartjes

Op de basisschool maakt iedere klas een eigen kalender. Dat gaf me inspiratie om zelf zo’n kalendertje te maken! Wel met kleinere kaartjes, maar even zo goed een kalender. In deze blogpost laat ik met een kaartje die ik al klaar heb (mijn eigen verjaardag) zien hoe ik dit heb gedaan! Simpel, maar toch leuk.

Kalenderkaartjes 1

De benodigdheden: stevig papier (ik heb 220 grams gebruikt), een schaar, een hoekpons, een perforator, touw/draad (het grove touw dat op de foto staat heb ik uiteindelijk vervangen door divine twine), kleur/tekengerei en een vorm om je kaartje mee te maken (ik heb een pasje genomen, heerlijk klein).

Kalenderkaartjes 2

Kalenderkaartjes 3

Als eerst neem je de vorm van de mal over op het dikke papier. Zo weet je waar je moet knippen, wat je dus vervolgens gaat doen.

Kalenderkaartjes 4

Daarna gaan we de kaartjes zelf bewerken. Als eerste zorg je voor mooie afgeronde hoekjes, hoewel dit natuurlijk per se hoeft. Daarna maak je gaatjes met de perforator in de linker en rechter bovenhoek van je kaartje. Je kunt zelf bepalen waar precies.

Kalenderkaartjes 5

Daarna ga je aan de slag om de kaartjes te ontwerpen! Ik heb het vrij simpel gehouden omdat ik een voorbeeldje wilde maken, maar je kunt het zo doen zoals jij dit wilt. Je kunt er zelfs een heel kunstwerk van maken! Ook afhankelijk van het formaat kaart dat je kiest uiteraard. Vervolgens doe je een touwtje door de gaatjes van alle kaartjes. Wel zo dat het draadje op het voorste kaartje is te zien, want…

Kalenderkaartjes 6

Dan kun je hem namelijk omvouwen om de volgende verjaardag te zien! Zo kun je de kalender gemakkelijk gebruiken door het gehele jaar en ieder jaar opnieuw gebruiken. Veel doe-het-zelf plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven