DIY halloween decoratie

Papierendecoratie Halloween

Halloween… wat zou ik nou eens voor Halloween doen? Ik heb een hele tijd nagedacht over een leuke DIY, ook al vieren we het niet echt in Nederland. Uiteindelijk dacht ik: waarom moeilijk doen als het zo simpel kan? Want decoratie kan soms zó eenvoudig zijn! Met papier kom je immers een heel eind…

Papierendecoratie Halloween 2

Wat heb je nodig voor de Halloween decoratie? Simpel: papier! Het liefst in de kleuren wit, oranje en zwart aangezien dat het beste bij Halloween past. Vind je ook niet? Daarnaast is een schaar en een mesje mét mat wel handig. Als je niet in één keer wilt knippen of snijden, pak dan ook even een potlood en gum.

Papierendecoratie Halloween 3

Aan de slag! Ik heb eerst wat figuren getekend op het papier. Een spookje op het witte papier, een pompoen op het oranje en een vleermuis op het zwart. Alle drie in twee formaten om wat variatie te hebben. Na het schetsen heb ik de figuren geknipt.

Papierendecoratie Halloween 4

Na het knippen heb ik mijn mesje met snijmat gepakt. Natuurlijk zou je alleen de silhouetten kunnen gebruiken als decoratie, maar ik vond gezichtjes toch wel leuk. Om het papier niet te verpesten, kun je hiervoor het beste een mesje gebruiken. De gezichten heb ik met de losse hand gesneden zonder schetsen en met goed resultaat (al zeg ik het zelf). Bij de vleermuizen en spookjes vrijwel dezelfde gezichten op beide formaten, maar bij de pompoenen heb ik de mond iets anders gedaan. Gewoon, fijn, ter variatie!

Papierendecoratie Halloween 5

Het papier kun je daarna overal opplakken waar je wilt in huis. Het is heel simpel, maar ik vind toch best effectief. Zelf heb ik ze op het raam geplakt! Gewoon met een stukje plakband, want ik moet de ramen toch nog een keer schoonmaken en zo zie je er tenminste niks van aan de buitenkant (en hebben de buren er ook nog wat aan, haha)… kijk maar naar de eerste foto. De kring op het raam die je door de lantaarn goed kunt zien, heb ik voor deze foto maar even beschouwd als maan. De Halloween decoratie zit bij mij al een weekje op het raam en ik haal het er ook pas in november af. Alvast veel knutsel- en griezelplezier!

PS. wil je toch ook nog iets met een lichtje maken? Bekijk mijn DIY Halloween waxinelichthouder van vorig jaar!

2 gedachten over “DIY halloween decoratie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven