Doe-het-zelf: eigen ontwerp telefoonhoesje

mei 16, 2013

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Een hoesje voor je telefoon is erg handig: zo wordt je telefoon beschermd tegen krasjes en andere beschadigingen. Maar het is ook leuk om je telefoon op deze manier een beetje te pimpen. Dit kun je doen door een design te kopen, maar ook door er zelf één te maken! In deze blog vertel ik hoe je gemakkelijk je eigen ontwerp kunt maken én deze ook nog eens af kunt wisselen.

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Wat heb je nodig? Een schaar, leuk papier (gekocht of geprint) en een transparant hoesje. Ik heb deze voor €10 bij een plaatselijke telefoonwinkel gekocht, maar hij is ook op Amazon.com verkrijgbaar voor minder.

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 1. Meet je telefoon op, mocht je dit nog niet weten. Het is vaak ook wel op internet te vinden, trouwens. maar ik vond dit wel handig, want de liniaal kon ik nogmaals gebruiken:

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 2. Pak het papier en teken het formaat op de achterkant (zodat je de eventuele streepjes niet op het design ziet).

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 3. Tijd om te knippen. Gewoon, langs de lijntjes!

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 4. Het telefoonhoesje heeft in dit geval afgeronde hoekjes. Ik heb het papiertje met de juiste formaten in het hoesje gedaan en ik ben met mijn nagel langs de hoekjes aan de binnenkant gegaan. Hierdoor werden de hoekjes rond gevouwen.

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 5. Trek de omlijning van de plaats waar je camera zit over. Ik had mijn telefoon er eventjes in gedaan voor wat stevigheid tijdens het tekenen.

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 6. Knippen maar! Ik heb hier de afgeronde hoekjes er al afgeknipt. Hier ben ik bezig met het cameraplekje, maar ik had beter een kleine schaar kunnen gebruiken. Daarbij moet je de strepen weghalen, want dat is natuurlijk niet mooi!

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 7. Wanneer je klaar bent met knippen, kun je het papiertje in het transparante hoesje doen.

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Stap 8. En nu kan de telefoon erin!

Doe-het-zelf: eigen hoesje voor telefoon

Dit is het resultaat. Ik heb een leuk design met hartjes gekozen, maar je kunt natuurlijk zelf je eigen ontwerp kiezen (of maken)! Zo ziet jouw telefoon er uniek uit.

12 Reacties

 1. Leuk idee! Ik zou zelf voor het cameragat mijn hobbymes gepakt hebben. :)

  Antwoord
 2. Wat leuk!

  Antwoord
 3. Ik ben niet van de telefoonhoesjes. Mijn telefoon is naturel mooi genoeg en het ding ligt toch nooit op tafel. Mijn telefoon zit, tenzij ik ‘m gebruik in mijn broekzak. Daar is ook geen hoesje voor nodig

  Antwoord
 4. Wat leuk gedaan!
  Je hebt er een volger bij!

  Antwoord
 5. De ouwe gouwe DIY telefoonhoesje! Echt heerlijk.
  Op eBay hebben ze trouwens ook heel veel telefoonhoesjes, transparant of niet. En ik denk voor minder dan bij Amazon ;)

  Antwoord
 6. Ik had in eerste instantie niet eens gezien dat je hem zelf gemaakt had.
  Super leuk!

  Antwoord
 7. Koewll

  Antwoord
 8. Leuk bedacht. Ik heb ook zo’n doorzichtig hoesje, maar hier nooit bij stil gestaan. Ook leuk om met een foto te doen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *