Doe-het-zelf: decoupage glaasjes

23 maart 2013

Decoupage glaasjes

Een paar weken terug bracht ik een dagje door in het atelier van mijn moeder, heerlijk samen even creatief bezig! Van te voren wist ik al dat ik me bezig ging houden met decoupage. Ik pakte drie glazen waxinelichthoudertjes, decoupagelijm en een kwast. Ook zocht ik enkele mooie servetjes uit: drie verschillende, maar toch bij elkaar passend. Notitie: één van de servetjes heb ik uiteindelijk verwisseld, zie eerste en laatste foto in de tutorial.

Decoupage glaasjes

Stap 1. Zoek de spulletjes bij elkaar. Dit is een overzichtshot van de artikelen die ik heb gebruikt. De glaasjes met servetten zijn verkrijgbaar in de shop, een andere vorm is uiteraard ook mogelijk! Lijm en een kwast moet je zelf even bij elkaar zoeken.

Decoupage glaasjes

Stap 2. Haal het bovenste laagje van het (stukje) servet, de onderste twee gebruik je niet. Bij een lichte achtergrond op een servet (zoals deze) en een donkere achtergrond op de vorm, kun je beter eerst wel een wit laagje aanbrengen. Anders dekt het niet.

Decoupage glaasjes

Stap 3. Je kunt zowel stukjes knippen en scheuren van het servet om op de vorm te plakken.

Decoupage glaasjes

Stap 4. Ik was bezig met een glaasje, zoals je hier ziet. Pak de lijm en de kwast, breng op de plek waar je het servet erop wilt plakken.

Decoupage glaasjes

Stap 5. Leg het stukje servet op het gedeelte waar je daarnet de lijm hebt gesmeerd.

Decoupage glaasjes

Stap 6. Druk de servet iets aan en ga er daarna met een laagje lijm overheen zodat de servet goed bevestigd zit.

Decoupage glaasjes

Stap 7. Ik ben hier al een stukje verder. Hier zie je dat het gedeelte waar ik al een tijdje mee klaar ben, is opgedroogd. Dit geeft een mooi effect vind ik, zo zijn de waxinelichtjes straks goed te zien. Van het witte is later niets meer te zien.

Decoupage glaasjes

Stap 8. Het glaasje is hier helemaal klaar! De lijm is opgedroogd, dit is het resultaat.

Decoupage glaasjes

Hier heb ik alle glaasjes klaar. Allemaal met een ‘witte’ achtergrond. De ontwerpen van de servetten passen bij elkaar, maar zijn toch ook net wat anders. Ze staan nu op de schoorsteen mantel. De bovenstaande tutorial is te gebruiken voor de waxinelichthouders, maar ook andere decoupagevormen!


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*