Doe-het-zelf: cadeaus inpakken

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Een cadeau inpakken is eenvoudig. In de winkel kunnen ze dit razendsnel. Soms met een (reclame)sticker erbij, een andere keer niet. Dat kan leuker! De meeste cadeaus pak ik daarom tegenwoordig zelf in, want het gaat toch ook een beetje om de presentatie. In deze post een DIY suggestie om een cadeau in de pakken!

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

We beginnen met de benodigdheden. Sowieso heb je natuurlijk gewoon cadeaupapier nodig, dat is wel zo handig! Daarnaast touw, een label, plakband, lint, een schaar en het cadeau (ik heb gewoon even een boek uit de kast gepakt).

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Allereerst pak je het cadeautje gewoon in, net zoals je normaal doet. Dat is het ‘saaie’ gedeelte. In mijn geval met k(r)aftpapier, maar dat maakt niet zoveel uit. Je kunt ieder ontwerp gebruiken die je maar wilt!

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

De volgende stap is om een stuk touw om het cadeau heen te wikkelen. Dit doe je als volgt: leg het touw neer en zorg dat je het cadeau op de kop neerlegt (dus de kant die jij boven wilt hebben leg je op het touw neer). Dan pak je het touw en wikkel je de uiteinden om elkaar heen zodat je het bovenstaande resultaat krijgt. Hierna houd je de touwtjes goed vast om het cadeau vervolgens om te draaien.

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Daarna kun je een strik maken. Net zo’n cadeau dat je vaak in animaties of illustraties ziet, maar dan met iets dunner touw. Dit geeft een sierlijk effect.

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Daarna is het de beurt aan het label. Als deze al een touwtje heeft, kun je deze ook halverwege de strik er alvast in doen, maar ik vond het touwtje te lang. Daarom deed ik het pas achteraf en maak ik er zelf een knoopje in. Hij zit wel bij de strik, omdat deze label niet getekend is of vast wordt gemaakt aan het papier en hij zo de meeste stabiliteit heeft. Op dit labeltje kun je tekenen en schrijven, maar net wat je wilt!

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Daarna pak je een stukje lint dat je eventueel met de schaar nog meer krullend kunt maken mocht je dit willen. Daarna maak je er een lusje van.

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

En vervolgens plak je dit lusje met krullen op één van de hoeken van het cadeau. Gewoon ter extra versiering.

Doe-het-zelf: cadeau inpakken

Dit is het resultaat. Het zijn maar drie toevoegingen aan het cadeaupapier, maar ik vind het er persoonlijk een stuk vrolijker en feestelijker uit zien. Hoewel, de kleuren zijn misschien wat neutraal, maar hier kun je van allerlei variaties op maken natuurlijk! Veel inpakplezier!

1 gedachte over “Doe-het-zelf: cadeaus inpakken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven