DIY cactus stenen

aug 21, 2015

Cactus stenen

Een hip item, of eigenlijk plant, is een cactus. Maar ik ben niet zo goed in het onderhouden van planten, ook niet als ze wat langer zonder water kunnen. Dus besloot ik stenen te verzamelen (op Texel) en ze zelf om te toveren in cactussen. Kijk je mee?

De cactussen zijn niet precies geworden zoals ik ze wilde, vooral omdat ik niet de juiste stenen kon vinden qua vorm en formaat. Jammer, maar roeien met de riemen die je hebt! Ook “mislukte” er één naar mijn mening, maar de overige twee vind ik nog steeds erg leuk.

Cactus stenen 1

Wat heb je nodig? Sowieso natuurlijk stenen. Het liefst iets groter en ronder dan degene die ik heb gebruikt, maar dit kun je beste zelf bepalen. Ik heb ze gewoon bij de kust gevonden, want ik kan ze in winkels nergens vinden… helaas! In ieder geval, verder heb ik alleen witte, groene en zwarte acryl verf en een kwast gebruikt.

Cactus stenen 2

Tijd om verf te mengen! Ik heb drie kleuren groen gemaakt: licht, gewoon en donker. Licht en gewoon waren uiteindelijk minder van elkaar te onderscheiden dan ik had ingeschat, dus aan te raden is om de bovenstaande kleur nog iets lichter te maken als je drie tinten wilt hebben. Het wit is dan ook nog wel duidelijk te zien later!

Cactus stenen 3

Als je de verf hebt gemengd, kun je de stenen gaan verven. Het beste is om eerst één kant te verven en als dit gedroogd is de andere kant… gelukkig duurt het drogen met acryl verf op zich niet heel lang. Hierboven zie je de drie verschillende tinten. Op deze foto is het nog wel een beetje te zien (voornamelijk door lichtinval), maar ik had een duidelijker verschil gewild.

Cactus stenen 4

Is het groene verf helemaal droog? Dan kun je beginnen om er kleine tekentjes op te verven met een dun kwastje! Ik heb gekozen voor stippen, kruisjes en strepen met streepjes (hoewel de laatste niet zo mooi uit pakte als ik had gewild). Vervolgens kun je de cactusjes van steen ter decoratie gebruiken, bijvoorbeeld in een bloemenpot of in de vensterbank. Veel verfplezier!

Cactus stenen 5

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *