DIY bekerlampkap

Bekerlamp

Het effect van licht heb ik al eerder in DIY’s gebruikt voor waxinelichtjes. De papieren bekerlampkap met een patroontje, zoals te zien op bovenstaande foto, is gemaakt voor echte lampjes. Het is simpel, maar toch een mooie woonaccessoire die je zelf kunt maken!

Bekerlamp 1

Wat heb je nodig om deze bekerlampenkap te maken? Allereerst een papieren beker. Deze is van normaal formaat en komt bij de Action vandaan, maar je kunt natuurlijk ook een grotere gebruiken (deze kwam ik later thuis tegen, maar toen had ik de DIY al gedaan). Ik zou wel adviseren om een witte beker (of eentje die al zwart is) te gebruiken, maar dit is de lichtste die ik kon vinden. Verder heb je zwarte acryl verf, een kwast, een potlood en een prikken nodig.

Bekerlamp 2

Aan de slag! Allereerst maak je de beker zwart, als hij niet al zwart is. Donkerblauw kan eventueel ook, maar ik vond zwart mooier. Ik heb de beker maar één laagje verf gegeven, maar achteraf had ik het beter twee laagjes aan kunnen brengen. Waarom? Zie de eerste foto, dan snap je het wel. Achteraf kun je dit beter niet doen. Volgende keer beter!

Bekerlamp 3

Vervolgens teken je op de beker wat je wilt gaan prikken. Ik ben begonnen met het tekenen, maar uiteindelijk heb ik iets geprint en dit erop geprikt. Dat kan dus ook, het is maar net wat je wilt! Het potlood is overigens gemakkelijk weg te gummen.

Bekerlamp 4

Bekerlamp 5

Prikken maar! Zoals je ziet, heb ik een ‘city skyline’ plaatje geprint van het internet. Ik ben de randjes bij langs gegaan om het plaatje op de beker te prikken. Echter, het is wel handig om wat in de beker te doen wanneer je gaat prikken zodat er druk op staat. Dan gaat het prikken gemakkelijker! Dit ontwerp kan wel even duren voordat je klaar bent, overigens.

Bekerlamp 6

En toen was hij klaar! Ik heb nog wat extra gaatjes in de beker geprikt, namelijk de lucht. Alleen een ‘city skyline’ is namelijk niet heel duidelijk op een zwarte beker, dus heb ik het een extra tintje gegeven. Ik vind het er nu best magisch uit zien met een licht in de beker.

Bekerlamp 7

Het resultaat! In de bekers zitten geen lichtjes, maar er staan twee zaklampen onder om het effect te laten zien. Waxinelichtjes kun je niet gebruiken in verband met brandgevaar, maar wel van die neppe op batterijen. Veel knutselplezier!

1 gedachte over “DIY bekerlampkap”

  1. Wat een supertoffe DIY! Ik heb zoiets weleens gezien met een lampenkap, maar dit is veel makkelijker om te maken, en tenminste niet zo’n project dat je je voorneemt “oooooit” (dus: nooit) te maken. En wat is je nieuwe lay-out mooi geworden! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven