Last-minute DIY vaderdag telefoonhouder

Rondom deze tijd moet ik ieder jaar op zoek naar mannelijke cadeaus. Niet alleen voor vaderdag, maar ook voor de verjaardagen van mijn stiefvader en mijn pake. Meestal grijp ik hiervoor naar de categorie gadgets en dit bracht me op een idee voor een last-minute DIY: een vaderdag telefoonhouder! Het is enorm simpel, maar wel praktisch…

DIY vaderdag telefoonhouder: benodigdheden

Benodigheden

Wat heb je nodig? Allereerst een wc rol. Die heeft iedereen wel in huis, toch? Daarnaast moet je even op zoek naar een mesje en vier punaises (zoals op de foto, dus geen platte). Tenslotte heb ik nog een rol masking tape gepakt, maar je kunt ook iets anders ter decoratie verzinnen als je wilt.

DIY vaderdag telefoonhouder: masking tape

DIY vaderdag telefoonhouder

Aan de slag! Allereerst is het een kwestie om de wc rol te decoreren. Ik heb dit dus met masking tape gedaan. Ik koos voor een zwart en witte rol met een grid patroon, want dit is best stoer. Papa wil vást geen snoezige patroontjes, denk ik. Omdat het tape een patroontje heeft, ben ik precies aan het werk gegaan. Je kunt er echter van maken wat je zelf wilt natuurlijk!

DIY vaderdag telefoonhouder: gat

Na het decoreren is het tijd om een gat in de wc rol te maken. Pak hiervoor de mobiel van jouw vader om te kijken hoe breed en diep het oppervlakte is dat eruit moet. Je kunt hiervoor de onderkant opmeten. Vervolgens haal je dit vlak uit de wc rol met een mesje of een schaar. Op de foto zie je dat ik de derde stap in deze tutorial zelf al eerder heb uitgevoerd, maar ik kwam erachter dat deze volgorde gemakkelijker is.

DIY vaderdag telefoonhouder: punaises

En dan de laatste stap: pootjes! Dit idee heb ik eigenlijk te danken aan mijn lieve vriend Robert. Ik kon niet zo goed bedenken hoe ik de wc rol kon stoppen van rollen op een simpele manier. Hij stelde vrijwel meteen punaises voor, maar ik wuifde het eerst weg, omdat ik dacht aan platte. Maar degene op de foto werken natuurlijk wel! Je prikt er vier in een rechthoek aan de andere kant van de wc rol (voor mij waar de tape elkaar overlapt). Ik heb ze er zo in geprikt dat de punaises gelijk aan grond met de wc rol zitten, maar je kunt er ook echt pootjes van maken als je zou willen.

DIY vaderdag telefoonhouder

Et voilà: een DIY vaderdag telefoonhouder! Zo heb je iets geknutseld, maar is het ook praktisch in gebruik voor jouw vader. Het fijne? Het is een simpel cadeau dat je nog gemakkelijk voor komende zondag kunt maken. Veel DIY plezier!

Wat vind jij van de vaderdag telefoonhouder? En wat ga jij jouw vader geven komende zondag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven