DIY superkaart moederdag

Komende zondag is het alweer Moederdag! Tijd om aan de slag te gaan met een cadeau natuurlijk, om mama even lekker in het zonnetje te zetten. Ter inspiratie maakte ik een grote kaart voor deze dag. Maar niet zomaar één, nee, een superkaart moederdag. Simpel, maar wel enorm vrolijk!

DIY superkaart moederdag 2

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je eigenlijk niet zoveel nodig: een gum, een potlood, pennen, masking tape en natuurlijk papier. Het liefst wel stevig papier of karton, want het gaat natuurlijk wel om een kaart.

DIY superkaart moederdag 3

DIY superkaart moederdag 4

Superkaart moederdag

Allereerst gaan we tekenen! Ik heb het woord ‘mom’ gemaakt (ja, expres in het Engels, want omgekeerd is het ‘wow’ en daar komen we straks nog bij). Daarna heb ik het woord uitgeknipt, dus het is belangrijk dat het aan elkaar vast zit, maar nog wel te lezen is zonder strepen er tussen. Als je het woord geknipt hebt, gum dan alvast de potloodresten even weg.

DIY superkaart moederdag 5

Hierna gaan we aan de slag met masking tape. Ik heb hiervoor mijn favorieten even gebruikt! Ik heb de tape gewoon horizontaal geplakt en daarna alle restjes weg geknipt. Zowel tape als overtollig papier (en de ‘o’ weer rond gemaakt natuurlijk). De voorkant van de superkaart moederdag is nu af!

DIY superkaart moederdag 6

DIY superkaart moederdag 7

En dan is het tijd om de achterkant te maken! Hierbij draai je de kaart niet van links naar rechts, maar juist van boven naar onder zodat de tekst ‘wow’ ontstaat. Want op Moederdag verdient zij dat wel toch? Ik heb ervoor gekozen om de achterkant simpel te maken. Ik heb een gedicht dat ik nog van vroeger kende opgeschreven met drie verschillende kleuren: roze, mint en geel. Net zoals op de voorkant! Tevens heb ik gewoon wat decoratie gemaakt met de pennen. En ja, het hartjes in de ‘o’ staat bij de achterkant op de kop… maar ik vind het zelf niet erg storend. Veel DIY plezier en alvast een fijne Moederdag!

3 gedachten over “DIY superkaart moederdag”

  1. Super leuk! Een geweldige knutsel, zou het mogelijk zijn dat je dat als uitprint functie kan doen? Voor de rest is het superb! Ik was al op zoek naar zo iets. Ik vind je teken stijl ook wel mooi ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven