DIY slingers met cactussen en panda’s

jun 23, 2016

Bij de bestelling van Hipgemaakt.nl die ik vorige week in deze video uitpakte, zaten twee DIY slingers. Een mini slinger met panda’s en een feestslinger met cactussen! En op een regenachtige maandag zoals die van deze week is het heerlijk om te DIY’en. Bovendien zijn de ontwerpen om vrolijk van te worden, iets wat je wel kunt gebruiken op zo’n dag, toch?

DIY slingers met cactussen en panda's 2

DIY slingers

Sinds Hipgemaakt.nl is gaan samenwerken met Ankepanke, hebben zij samen veel slinger(kaarten) gemaakt! Onder andere met letters, maar nu dus ook cactussen en panda’s. In mijn ogen is het echt iets wat bij hun samenwerking hoort. Met vrolijke illustraties en kleuren zijn ze leuk om zomaar op te hangen, want je hebt er geen speciale gelegenheid voor nodig!

DIY slingers met cactussen en panda's 3

Mini slinger panda

Ik begon met het maken van de panda slinger! Deze bestaat uit zeven mini kaarten met verschillende kleuren en panda’s erop. Ik vind ze enorm vrolijk, ook leuk voor bijvoorbeeld in de speelhoek of de kinderkamer. Lief en kleurrijk! De kaartjes zijn gedrukt op stevig mat papier. Dit is prettig voor een DIY! Het papier is goed bewerkbaar met een schaar en perforator. Deze benodigdheden heb je nodig om te mini slinger te maken.

DIY slingers met cactussen en panda's 4

Op de achterkant van ieder kaartje staan lijntjes in verschillende vormen weergegeven. Natuurlijk kun je zelf voor een vorm kiezen om te knippen, maar dit zijn enkele voorbeelden. Ik heb hier enkele van gebruikt voor wat variatie, maar je kunt ook één vorm gebruiken voor alle kaartjes. Tevens staan hier de plaatsen waar op je gaatjes kunt maken met een perforator om een touwtje doorheen te halen daarna. Je kunt zelf de volgorde van de kaartjes op de slinger bepalen, net als het touwtje dat je ervoor gebruikt: dit wordt namelijk niet meegeleverd. Ik was bang dat de kaartjes niet op hun plek zouden blijven hangen, maar dit was wel het geval!

DIY slingers met cactussen en panda's 7

DIY slingers met cactussen en panda's 5

Feestslinger cactus

Van de twee DIY slingers is de cactus het meeste werk. Dit komt voornamelijk doordat iedere cactus apart uit het papier moet worden geknipt. Hiervoor kun je het beste een niet al te grote schaar gebruiken, want het gaat om wat details. Gelukkig scheurt het papier niet snel doordat het aardig stevig is, dus dit scheelt weer! Van mij hadden de kniplijnen niet met zwarte stippellijnen aangegeven hoeven worden, omdat je dit er als het ware weer af moet knippen voor de slinger. Daarbij is het duidelijk dat je om de cactussen heen moet knippen, met het rondje aan de bovenkant!

DIY slingers met cactussen en panda's 6

Wanneer je eenmaal klaar bent met knippen, is het vrij gemakkelijk om de feestslinger in elkaar te zetten. Je kunt simpelweg het rondje omvouwen om iedere cactus aan een touwtje te hangen (hierbij ook niet meegeleverd)! Ik heb dit met plakband gedaan, zodat het stevig vast zit. Ik denk niet dat gewone lijm het zou houden vanwege het stevige papier. Het is een handig systeem waarbij de cactussen goed op hun plek blijven hangen, alleen bij kleine details aan de bovenkant van een cactus zie je het rondje een beetje, da’s jammer.

DIY slingers met cactussen en panda's 8

Al met al ben ik erg blij met de DIY slingers! Het zijn kleurrijke ontwerpen, ook zijn de panda kaartjes en cactussen erg stevig. Het enige wat ik in de pakketjes mis, is een touwtje om de slinger mee te maken. De slingers met panda’s en cactussen hangen nu in mijn werkkamer. Ik word er vrolijk van!

De DIY mini slinger panda (€3,95) en DIY feestslinger cactus (€4,25) zijn verkrijgbaar bij Hipgemaakt.nl!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *