DIY schoolbordverf scènes met krijt

Krijtbord, ik houd ervan! En het leek mij wel leuk om een ondergrond te hebben voor foto’s waar ik mooie scènes op kan maken. Toen ik van Kwantum kreeg aangeboden om een DIY met verf uit hun assortiment te maken, greep ik die kans daarom meteen aan! Het is simpel, maar het geeft gewoon een enorm leuk effect!

DIY schoolbordverf 2

Benodigdheden

Voor de DIY heb je eigenlijk alleen een stevige en vlakke ondergrond nodig én natuurlijk het schoolbordverf. Ik gebruik een witte plank die ik al als ondergrond had voor foto’s. Eén kan is nu dus wit en de andere kant zwart. Het schoolbordverf is uiteraard van Kwantum! Kranten zijn handig om niet te morsen, net als een bakje om het verf in te doen voor het verdelen. Ik zou een roller gebruiken om te verven, want dit geeft een gladder effect dan een kwast. Als je echt aan de slag wilt met het creëren van scènes is een krijtbord stift, potlood of gewone krijtjes van belang.

DIY schoolbordverf 3

Aan de slag!

Zoals ik al zei: eigenlijk is deze DIY heel simpel! Het enige wat je hoeft te doen, is de ondergrond schoonmaken en vervolgens verven. Op de pot staat al aangegeven dat er voor een goede dekking minimaal twee lagen nodig zijn. De eerste laag zie je op de foto terwijl het aan het drogen is. Hierbij zie je al dat de ondergrond nog zichtbaar is. Ik heb voor de zekerheid drie lagen gebruikt. Officieel moeten er zes uur tussen de lagen zitten, maar ik heb het na twee uur gedaan. De verf was namelijk al droog! Zodra het schoolbordverf er goed en dekkend op zit, is het echt wachten tot het helemaal droog is. Ik heb hiervoor 24 uur genomen.

DIY schoolbordverf 4

Krijten maar!

Is het schoolbordverf helemaal droog? Dan kun je er op gaan tekenen. Ik heb hiervoor een stift, een potlood en gewone krijtjes gebruikt om alle materialen te testen. Ik ben begonnen met de stift, zoals te zien is op de eerste foto in deze blogpost. Dit is heel duidelijk en mooi, maar het is er niet goed af te krijgen. Op de overigens foto’s zie je het niet, maar er zijn nog steeds restjes te zien. Bovendien nam ik bij het afnemen gewoon verf mee, dus zo’n stift is niet echt geschikt voor deze verf.

DIY schoolbordverf 5

Daarna ben ik aan de slag gegaan met het potlood. Dit is iets minder duidelijk te zien, maar het wil er wel goed af. De krijtjes zijn ook duidelijk te zien en gaan er misschien nog wel gemakkelijker af. Het leuke is dat je dan ook kleurtjes kunt gebruiken, zoals ik heb gedaan! Ik raad wel aan om de ondergrond met een natte doek schoon te maken zodat er geen resten achter blijven.

Schoolbordverf

De schoolbordverf van Kwantum is prettig materiaal om mee aan de slag te gaan. Na twee of drie lagen verven dekt het goed en bovendien droogt het snel, waardoor je snel aan de slag kunt. Ook als je jouw creaties met krijt schoonmaakt, droogt dit snel (nog eens extra als je blaast) en kun je snel weer een nieuwe creatie maken! Alleen krijtbord stift is dus niet aan te raden. Er zit genoeg inhoud in het potje, want mijn verf is nog lang niet op. Bovendien is de verf helemaal niet duur, dus het is zeker de investering waard!

De schoolbordverf is verkrijgbaar voor €8 bij Kwantum.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven