DIY restyling werkkamer accessoires

Na de restyling van de woonkamer en het kopen van enkele items, besloot ik ook het werkgedeelte (aka bureau en eromheen) te restylen. Natuurlijk heb ik een tijdje geleden al een nieuwe inrichting gemaakt, maar dit is de kleurrijke en voorraad kant van de kamer. Het werkgedeelte bestaat uit rustige en neutrale kleuren! En hier heb ik één geheel van gemaakt met enkele simpele stappen. Een DIY van restyling werkkamer accessoires!

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst accessoires die je wilt restylen! Ik heb een klok, twee lijsten, een to do-bord, een brievenbak, een datumbakje, een prikbord, een bak en twee potten. Whoah, als ik het zo op noem, zijn het toch best veel items! Maar ik heb het allemaal met hetzelfde materiaal gestyled, namelijk met gouden verfspray van Praxis, marmer plakfolie van Blokker en krijt- & kurktape van Xenos. Zullen we aan de slag?

DIY restyling werkkamer accessoires 2

Gouden verfspray

Allereerst ben ik aan de slag gegaan met gouden verfspray. Ik ben met een grote doos in de achtertuin gaan zitten en ik heb de frames van de lijsten en de klok goud gespoten, net als de deksels van de potten. Hiervoor moest ik de lijsten en klok natuurlijk eerst uit elkaar halen, omdat het verf anders ook op de andere delen terecht kwam.

DIY restyling werkkamer accessoires 3

Marmer folie

Daarna heb ik de gouden verf laten drogen zodat ik aan de slag kon met het marmer folie. Ik heb bepaald op welke oppervlakten ik graag een marmeren patroon zou willen hebben. Zo heb ik folio op maat gemaakt voor de klok, de achtergrond van de lijsten, de lade van de brievenbak, het datumbakje en de bak. Dit heb ik gedaan door het eerst te tekenen met potlood en daarna uit te knippen. Vervolgens kun je de folie gemakkelijk op een gladde ondergrond plakken. Hierbij moet je wel letten op luchtbubbels! Gelukkig is het folie opnieuw te plakken, haha.

DIY restyling werkkamer accessoires 4

DIY restyling werkkamer accessoires 5

Krijt- en kurktape

Daarna ben ik aan de slag gegaan met de krijt- en kurktape. Dit heb ik geplakt op de bovenkant van het to do-bord, het gedeelte boven de lade van de brievenbak, het datumbakje, de rand van het prikbord en de bak. Overigens gebruik ik de tape niet echt functioneel door erin te prikken of erop te schrijven met krijt, maar ik vind het gewoon erg mooi (bij elkaar passen). Bij de kurktape moet je wel oppassen dat er niets afbrokkelt, want dit zou natuurlijk zonde zijn…

DIY restyling werkkamer accessoires 6

Restyling werkkamer

Leuk, zo’n DIY, maar wat heeft de restyling werkkamer eigenlijk teweeg gebracht? Eigenlijk begon met het plakfolie marmer dat ik per ongeluk vond bij de Blokker. De combinatie met het bruine kurk- en zwarte krijttape was snel gemaakt. De inspiratie voor deze kleuren komt stiekem bij Luna vandaan. Ik vind mijn lieve katje echt prachtig en ik ben net zo blij met de kleuren in mijn werkkamer! Ik wilde echter nog wel een speciaal effect toevoegen. Hierbij moest ik denken aan de gouden marmeren klok van A Cup of Life, dus ik besloot gouden verfspray te halen. In deze DIY zie je dus Shifra’s IKEA hack terug, met een toevoeging.

DIY restyling werkkamer accessoires 7

Ik vond het al heerlijk om in mijn werkkamer bezig te zijn, maar nu nóg meer. En sinds de combinatie van goud, marmer, zwart, wit en bruin me zó enorm aansprak… heb ik besloten om deze stijl ook terug te laten komen in nog een belangrijk onderdeel van mijn leven: mijn webwinkel Post & Papier! Ik ben al een tijdje van plan om de huisstijl te vernieuwen en dit leek mij een perfecte mogelijkheid hiervoor, want ik had ook al ideeën voor een nieuwe indeling en vormgeving. Over 18 dagen komt de nieuwe huisstijl online, maar als je naar de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen gaat in Zwolle op 10, 11 en 12 maart kun je het al bekijken.

DIY restyling werkkamer accessoires 8

Zoals je merkt, ben ik verliefd op deze stijl en ik denk dat ik hier nog heel lang plezier van ga hebben!

2 gedachten over “DIY restyling werkkamer accessoires”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven