DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

Over precies een week is het Halloween! Hoewel het in Nederland niet echt wordt gevierd, kan het wel leuk zijn om decoraties te maken. Van Walt Disney kreeg ik een perspakket met pompoen en DIY kit om hem uit te snijden. Leuk, want ik had dit nog nooit eerder in mijn leven gedaan. Een pompoen uitsnijden voor Halloween is vast vaker uitgelegd, maar toch deel ik mijn manier in een DIY met jullie!

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

Benodigdheden

Wat heb je nodig om een pompoen uit te snijden? Sowieso een pompoen natuurlijk. Daarnaast heb je een mes en een schepje nodig. Bij mij zaten deze, samen met enkele vormpjes die ik niet heb gebruikt, in de DIY kit bij het perspakket. Ook zou je een gezicht kunnen printen die je zelf tekent op de pompoen of erop plakt om met een prikker de vormen erin te zetten.

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

DIY pompoen uitsnijden

Allereerst haal je de bovenkant van de pompoen eraf. Ik vond dit een uitdaging, want ik had de wanden iets minder dik ingeschat. Ik heb maar een klein rondje eruit gehaald, maar voor de tweede stap had ik hem misschien beter iets groter kunnen maken.

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

De tweede stap is om alles, namelijk de vezels en de pitten, uit de pompoen te halen. Ik vond dit het meest tijdrovend, omdat het nog vast zit aan de wanden. Nu is het schepje dat ik heb gebruikt ook niet het beste misschien, maar het is me wel gelukt! Ik vond het trouwens meevallen wat er in een pompoen zit.

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

Vervolgens is het tijd om het gezicht op de pompoen te zetten. Ik heb er voor gekozen om zelf één te tekenen, maar het is natuurlijk maar net wat je zelf wilt!

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

De laatste stap is om het gezicht ook uit de pompoen te snijden. Ik vond dit het meest gemakkelijke van het gehele project. En misschien ook wel het leukste om te doen.

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

Et voilà, het pompoen uitsnijden is klaar! Ik vind dat het voor een eerste keer goed is gelukt. Heel eerlijk ben ik er best trots op! Wanneer jij jouw pompoen uitsnijden voor Halloween?

DIY pompoen uitsnijden voor Halloween

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Walt Disney. Lees mijn disclaimer met betrekking tot deze blogposts.

4 gedachten over “DIY pompoen uitsnijden voor Halloween”

  1. Nog wat tips: gebruik een appelboor, en een lepel om je te helpen met boren en uitscheppen. En aan het einde, om je pompoen langer te kunnen bewaren, smeer je de binnenkant in mijn vaseline of je spoelt de binnenkant met zout water. Doe je het niet (en heb je niet al het vruchtvlees goed verwijderd), dan is hij zo rot. :(

    1. Dankjewel! Helaas is deze pompoen (ook al zie je dit op de foto’s niet, bewust gedaan) al verrot… dus ik denk dat hij Halloween misschien niet haalt.

  2. Wow wat goed gelukt! De pompoen ziet er echt super Halloween uit. Ik vind dat je het knap gedaan hebt. Ik heb een tijd geleden een kleine pompoen in stukjes moeten snijden voor de pompoensoep nou een hele klus vond ik het. wat is dat hard die schil! Je mag trots zijn op het resultaat. Groetjes Diana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven