DIY pastel snailmail

Eigenlijk zou ik een video maken voor het snailmail idee van deze maand, maar er kwam een ander onderwerp voor in de plaats. Dus daarom wijd ik er deze keer een blogpost aan! Een snailmail die ik keer zelf heb mogen ontvangen was een boekje gemaakt van enveloppen. Dit wilde ik zelf ook een keer proberen en ik besloot er een lenteachtig thema aan te verbinden: een pastel snailmail!

DIY pastel snailmail 2

Benodigdheden

Je hebt sowieso drie enveloppen en masking tape nodig. Ik heb hiervoor drie verschillende kleuren gebruikt in pastel tinten. Verder kun je gewoon allerlei materiaal zoeken die bij jouw thema past, in mijn geval dus pastel. Pennen, stickers, pons met papier, touw, kaarten… ik heb niet van tevoren bedacht wat ik wilde doen, ik heb gewoon iets gedaan. Da’s ook wel eens leuk!

DIY pastel snailmail 3

DIY pastel snailmail

Allereerst is het belangrijk om de enveloppen aan elkaar vast te maken. Ik heb dit gaan met masking tape zoals hierboven staat weergegeven. Plak het onderste gedeelte van een envelop op de flop van de ander. Alleen de bovenste envelop heeft hierdoor een flop die nog open en dicht kan. Ik heb daarna alle randen van de enveloppen beplakt met masking tape om er vlakken van te maken die ik op kon delen. Bovendien werd het zo ook gelijk een vrolijker geheel!

DIY pastel snailmail 4

Vervolgens kun je allerlei spullen in de enveloppen doen. De bovenste is hier nog leeg, omdat ik hier nog een leuk cadeautje in ga doen. In de middelste zit een ansichtkaart en in de onderste confetti van bloemetjes in pastel kleuren. Dit kan er wel zomaar uit, maar da’s juist leuk! Op die manier valt het eruit als een feestje tijdens het openen van de snailmail. Verder heb ik de buitenkant van de enveloppen ook wat versierd met stickers en touw om er een mooi geheel van te maken. Alleen de pennen waren uiteindelijk toch iets te donker, maar ach… de rest is wel leuk gelukt!

DIY pastel snailmail 5

De voorkant van het boek bevat een envelopje met een kaartje erin en de achterkant heeft mooie sprookjesstickers met dieren. Van krijt had ik een mooi binnenzijde gemaakt als je het boekje open doet, maar dit is een beetje vervaagd… wel pastel, maar niet heel duidelijk. Misschien zijn potloden hiervoor handiger!

Winactie!

Zoals altijd het geval is, kun je de pastel snailmail ook winnen. Je krijgt wat je in deze blogpost ziet plus nog iets extra’s en een persoonlijk berichtje. Een klein cadeautje op je deurmat! Om kans te maken, hoef je alleen maar een reactie achter te laten. Wat vind jij zo mooi aan pastel?

De winactie loopt tot en met 5 juni om 23.59 uur.

8 gedachten over “DIY pastel snailmail”

 1. Pastel is lekker subtiel. Het hoeft voor mij niet zo opvallend. Zelf ben ik ook vrij rustig en hoef ik niet zo op te vallen dus het past er prima bij!

 2. Dat is ook een leuke manier van snailmail. Met leuke zachte kleuren.
  Heb zelf vandaag een snailmail doosje maken op mijn blog staan.

  Klopt de deelname tijd wel? 5 mei is al geweest of moet het 5 juni zijn?

 3. Pastel is goed te combineren. Zelf hou ik niet zo van hele felle kleuren. Ik vind ze dan te overheersend en indringend. Pastel pastel daarom goed bij mij!

  Leuk gedaan Anouk!

 4. Het mooie aan pastel vind ik de zachte lieve kleur! Krijg er altijd zo’n heerlijk lente gevoel van! Het straalt ook een bepaalde rust uit, is gekleurd en tegelijk niet te aanwezig.
  Leuke snailmail!

 5. Ik vind de pastel kleuren echt helemaal vrolijk en super.vooral de zachtje kleurtjes zijn hier favoriet. Niet alleen bij me zelf maar ook bij me dochter van 5 jaar. Dus echt een super leuke snailmail. ?

 6. Wat tof gedaan! Post sturen (maar vooral ontvangen) is zo ontzettend leuk! Vooral als het zelfgemaakt is. Een klein cadeautje op de deurmat <3. &Pastel is gewoon mooi, fijn zacht. Schattig, maar niet te schattig.

 7. Wat een leuk idee voor een snailmail.
  De pastel kleurtjes zijn heel mooi bij elkaar gekozen.
  Ik waag een gokje, post krijgen is altijd leuk ;)
  Na aanleiding van deze post ga ik ook maar is met enveloppen aan de slag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven