DIY valentijn liefdesflesjes

feb 2, 2016

Valentijn! Over twee weken is het alweer de grote dag van de liefde. Hmm… misschien is dat wat overdreven, maar Valentijn is zeker het thema van februari. Vorig jaar maakte ik een zelfgemaakte kaart, maar dit jaar wilde ik eens iets anders. Daarom een DIY met liefdesflesjes ter decoratie, maar ook leuk als cadeau!

Benodigdheden

Om aan de slag te gaan met deze simpele en kleine DIY heb je eigenlijk voornamelijk flesjes nodig. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om grote flessen te gebruiken, maar ik vond kleine glazen flesjes juist erg toepasselijk. Daarna moet je op zoek naar de inhoud van de liefdesflesjes. Dit kan van alles zijn, zolang het maar een beetje in het thema van Valentijn past (tenzij je deze DIY voor een andere gelegenheid maakt uiteraard). Inspiratie? Ik maakte vier voorbeelden!

DIY valentijn liefdesflesjes 2

Liefdesflesjes

Het idee om iets met flesjes te gaan doen, ontstond doordat er allerlei glazen flesjes beneden lagen. Mijn moeder heeft ze ooit een keer aan mij gegeven om mee te DIY’en, maar ik wist nooit zo goed wat. Totdat ik bedacht dat het leuk zou zijn om er confetti in te doen, maar ook een briefje en spontaan kwamen er nog meer ideeën boven! De twee grote flesjes heb ik gevuld met rode confetti en strijkkraaltjes. Ik vond dit wel een leuk effect hebben! Daarbij heb ik propjes van kraft cadeaupapier gemaakt en die als dop gebruikt, want ik had geen kleine kurkjes bij de hand.

DIY valentijn liefdesflesjes 3

De twee kleine flesjes heb ik gevuld met gekleurd zand in drie verschillende kleuren door deze er laagje voor laagje in te doen en een briefje met een touwtje erom heen. Het flesje met het zand moet wel overeind blijven staan, anders gaat het door elkaar. Op het brief kun je natuurlijk iets schrijven of tekenen. Ik vond het leuk omdat het wel iets weghad van flessenpost. Deze flesjes zijn beide in het thema strand, want ik vind dit een romantische setting. Als dop zit een kraft papiertje met touwtje over het zand heen. Voor het flesje met het briefje heb ik dit niet gedaan, want anders kan het briefje er niet meer uit!

DIY valentijn liefdesflesjes 4

Decoratie of cadeau

De liefdesflesjes staan momenteel ter decoratie in mijn werkkamer. Ze zijn erg leuk om in huis te plaatsen deze maand! Maar ook om cadeau te geven, bijvoorbeeld aan een vriend(in). Wil je wat liefde met de post meesturen? Ook daarvoor zijn de liefdesflesjes erg leuk! Waarmee ga jij de flesjes vullen?

5 Reacties

 1. Die flesjes zien er echt super leuk uit! :)

  Antwoord
 2. Waar heb je de flesjes gehaald?

  Antwoord
  • Ik heb ze van mijn moeder gekregen…

 3. Wat een leuke flesjes, vooral die met het briefje erin. Doet me denken aan brievenpost.

  Antwoord
 4. Ah ok! Ik ben namelijk op zoek naar dat soort flesjes. Haha

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *