DIY laken met kleurrijke garen

Omdat ik niet echt een mooie setting in huis heb of een blanco muur in mijn werkkamer, zijn de achtergronden van mijn videos vaak opvallend. In de shoplog Kekootje heb ik een DIY laken gebruikt als video achtergrond om wat rust te creëren! En in deze blogpost laat ik zien waarmee en hoe ik dit heb gemaakt. Het is heel simpel, maar het geeft een mooi effect (vind ik).

DIY laken als video achtergrond 2

Benodigdheden

Sowieso heb je natuurlijk een laken nodig… ik heb een volledig witte gebruikt. Het beste kun hem eerst wassen voordat je hem gaat gebruiken zodat er niet zoveel kreukels meer in zitten. Verder is het handig om een potlood, schaar, papier en uiteraard garen bij de hand te hebben. Ik heb vrolijke kleuren gebruikt: rood, oranje, roze, paars, groen en blauw.

Houd er rekening mee dat het DIY laken best wat werk is. Het is heel simpel, maar een laken is vrij groot en je maakt de decoratie van garen natuurlijk met de hand. Dit maakt wel dat het eindresultaat des te leuker is!

DIY laken als video achtergrond 3

DIY laken

Aan de slag! Als je het laken hebt gewassen, is het handig om hem te strijken om de laatste kreukels weg te werken. Ik had hem van tevoren niet gewassen, dus ik was hier een eeuwigheid mee bezig. Ik bedacht me dit handigheidje pas achteraf, dus ja… niet mijn slimste moment, maar wel handig om even door te geven.

DIY laken als video achtergrond 4

In het laken wilde ik met garen allerlei figuurtjes gaan maken. Omdat ik dit niet geheel random wilde doen, heb ik de figuren van tevoren op papier getekend en uitgeknipt zodat ik mallen zou hebben.

DIY laken als video achtergrond 5

Deze mallen heb ik vervolgens gebruikt om de figuren lichtjes met potlood op het laken te tekenen. Hierbij heb ik een bepaald patroon aangehouden, maar ik heb niet precies afgemeten hoe en wat. Het ene hartje hangt hierdoor hoger dan het andere. Ik heb dit expres gedaan, want ik was bang dat het anders weer te statisch zou zijn. Achteraf had ik liever alles geheel random gedaan door per figuur zomaar over te gaan trekken op bepaalde punten totdat ik alle figuren heb gehad. Het is nu een combinatie geworden van structuur en random. Je kunt kiezen wat je leuk vindt!

DIY laken als video achtergrond 6

Heb je de figuren op het laken staan? Tijd om de garen erin te doen! Je hebt hiervoor wel een naald met een brede oog nodig aangezien het garen vrij dik is. Ik heb één kleur per figuur gebruikt, maar je kunt het natuurlijk ook afwisselen (in mijn geval staat ieder figuur en dus ook iedere kleur er zes keer op, waardoor het ook prima random had gekund). Het is maar net wat je mooi vindt! Ik heb de garen in het laken geregen op de lijntjes die ik eerder erop had getekend. Ook hierbij kun je ervoor kiezen om een andere steek te gebruiken, maar ik wilde het simpel houden. Veel DIY plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven