DIY krijtverf decoratie woonaccessoires

Naast schoolbordverf van Kwantum heb ik ook twee potjes krijtverf gekregen om een DIY te maken. Hoe leuk? Ik dacht dat hierop ook krijt gebruikt kon worden, maar het verf is gemaakt op basis hiervan. In allerlei mooie pastel kleuren! Ik koos voor donker blauw en oker als combinatie. Ik gebruikte de verf als decoratie voor een woonaccessoire, namelijk haken. Aan de slag!

DIY krijtverf decoratie op haakjes 2

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je natuurlijk krijtverf nodig. Ik heb hierbij voor twee kleuren gekozen, maar je kunt natuurlijk zoveel gebruiken als je zelf wilt. Kwasten zijn ook erg handig voor het verven, net als een schroevendraaier voor het opmaken van de potjes. Verder heb je natuurlijk een woonaccessoire nodig, in mijn geval haken met hout eraan. Deze had ik nog liggen voor decoupage. Ik heb er nog twee, dus als je graag aan de slag wilt: let me know :) En masking tape is handig voor strakke vormen!

DIY krijtverf decoratie op haakjes 3

DIY krijtverf decoratie

Eigenlijk is deze DIY heel simpel. Met ander verf en met andere patronen heb ik dit wel eens eerder gedaan overigens. Ik heb de haken, of eigenlijk het hout eraan, eerst beplakt met tape. Dit om voor strakke lijnen te zorgen! Dit keer koos ik niet voor een random ontwerp, maar drie verschillende strakke met een patroon. Leuk om bijvoorbeeld voor ieder gezinslid te maken in de hal!

DIY krijtverf decoratie op haakjes 4

Vervolgens ben ik gelijk gaan verven. Ik had niet de meest handige kwasten hiervoor gekozen, maar het is wel gelukt. Ik had dus twee kleuren, dus hiermee heb ik de patronen ook ingevuld. Ik ben er blij mee! Blauw en oker kleuren wel mooi bij elkaar, vind ik, net als de blanke houten achtergrond. Het is kleurrijk, maar wel zacht. Dit geldt overigens voor alle kleuren krijtverf.

DIY krijtverf decoratie op haakjes 5

Krijtverf

Doordat ik in de warmte buiten heb geverfd, was het al droog tegen de tijd dat ik de andere kleur erbij pakte. Ik heb wel een paar uur gewacht totdat ik de tape eraf haalde voor de zekerheid. Krijtverf is naar mijn idee strakker dan acryl, want de lijnen zijn mooi gelukt! Bovendien heb ik slechts één laag verf aan hoeven brengen. Ik kon de ondergrond tijdens het verven niet zien, maar ook niet toen het gedroogd was. Handig! Zo kun je iedere centiliter van de potjes krijtverf van Kwantum goed benutten.

Krijtverf is in verschillende pastel tinten verkrijgbaar bij Kwantum voor €4.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

4 gedachten over “DIY krijtverf decoratie woonaccessoires”

  1. Hey Anouk, leuke review over de krijtverf! Heel leuk idee! Ik ben geïnspireerd :) Ik vroeg me af of jij nog de twee haakjes met hout hebt? Zo niet, weet je een plek waar ik ze kan halen? Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven