DIY kleurrijk canvas met quote

Soms is het gewoon tijd voor nieuwe wanddecoratie, vind jij ook niet? Hoewel ik neutrale kleuren mooi vind, is wat kleur helemaal niet verkeerd. En aangezien ik nog wat verfexperimenten met acryl én een kleine canvas had liggen van een tijdje terug, besloot ik hiermee te gaan knutselen. Het resultaat: een DIY kleurrijk canvas mét quote!

DIY kleurrijk canvas met quote

Benodigdheden

Allereerst heb je papier nodig dat beschilderd is. Gekleurd of bedrukt kan eventueel ook, maar ik heb gekozen voor verf. Omdat ik dit al een tijd terug heb gedaan, liggen de bladen op deze foto al klaar. Ik heb toen 200 grams papier gebruikt, maar gewoon 90 grams papier is ook geen probleem. Ook heb je natuurlijk een canvas nodig voor dit project. Lijm en een schaar zijn ook erg handig! Als je een quote erop wilt zoals ik heb gedaan, is een stift ook handig (plus eventueel een potlood en een gum).

DIY kleurrijk canvas met quote

DIY kleurrijk canvas

Aan de slag! Als je het papier nog niet hebt geschilderd, gekleurd of bedrukt… dan is het tijd om dit eerst te doen en ervoor te zorgen dat dit klaar ligt. Vervolgens knip je wat stukjes uit het papier. Ik heb gekozen voor driehoekjes en enkele vreemde vormen, maar het is ook mogelijk om gelijke stukjes te knippen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele canvas vol te maken of om slechts een deel op te vullen met deze vormen! Ik ging voor de tweede keuze omdat ik er nog een quote bij wilde.

Met de vormen ben ik vervolgens eerst gaan puzzelen op het DIY kleurrijk canvas. Hoe kwamen ze het beste uit op de canvas? Het is niet helemaal perfect, maar op zich vind ik dat niet erg. Ik heb de stukken immers ook niet echt gelijk verdeeld. Ik heb wel gezorgd voor een variatie in kleuren en patronen, aangezien ik drie verschillende heb gebruikt. Dit is me aardig gelukt! Vervolgens heb ik de stukjes papier met gewone lijm op de canvas bevestigd en heb ik een leuke quote opgezocht op Pinterest. Deze heb ik vrij simpel gehouden, ook qua handlettering. Eerst met potlood en daarna met stift eroverheen. Alleen “ful” is toch een beetje mislukt in mijn opinie door de stift, maar ik ben over het algemeen erg tevreden over mijn canvas. Nu nog een plekje in huis vinden! Veel DIY plezier :)

DIY kleurrijk canvas met quote

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven