DIY geverfde kiezelsteen als cadeau

Heb je de DIY stenen cactussen al gemaakt voor in het interieur? Maak nu een cadeau van kiezelstenen, geheel passend bij de gebeurtenis waarvoor je hem maakt. Ja, inderdaad, een kiezelsteen als cadeau!

Kiezelsteen als cadeau?

Stenen zijn niet vreemd ter decoratie en als cadeau kunnen ze ook super leuk zijn. Toen ik klein was, kreeg ik van mijn pake een kiezelsteen die ik nog steeds in mijn bezit heb. Er stond een tekening op die er is afgevaagd doordat ik hem veel in mijn handen had. In de periode dat ik fan was van de Spice Girls (ja, echt) versierde ik de steen met hun artiestennaam. Intussen is dit er ook afgesleten en ligt hij ter decoratie in mijn werkkamer. Maar het idee van een kiezelsteen als cadeau is me altijd bijgebleven! Ik werk echter wel met verf in plaats van potlood, aangezien dit in mijn ervaring slijt.

DIY kiezelsteen als cadeau 2

Kiezelstenen zijn verbazingwekkend moeilijk te verkrijgen als je er slechts een of twee wilt, maar toch slaagde ik erin om buiten enkele te vinden. Eerst even schoonmaken uiteraard, maar daarna kon ik aan de slag met acrylverf!

Verven maar!

Het verven van de kiezelsteen is niet heel moeilijk, maar het is wel handig om van tevoren te bedenken wat je wilt schilderen. Ik heb namelijk meerdere lagen gebruikt zodat de steen helemaal bedekt is met verf. Hiermee begin je met de onderste. Omdat acryl wel goed dekt, is het mogelijk om met een donkere kleur te beginnen. Je moet er hierbij alleen wel zeker van zijn dat de onderste laag helemaal droog is wanneer je de volgende laag aanbrengt (dit is sowieso handig overigens). Ik begon met donker oranje en maakte het steeds lichter op de ene steen. Op de andere maakte ik een vlag met wit als de basis. Tip: leg de steen op of bij de verwarming en schilder slechts een kant per keer.

DIY kiezelsteen als cadeau 3

Heb je alle lagen verf erop? Je kunstwerk is bijna klaar! Met een zwarte stift of verf kun je er nu iets leuks op schrijven. Houd het wel een beetje kort, zodat het leesbaar blijft. Ik heb hiervoor een zwarte brush pen van de Action gebruikt. De pen dekt goed en daarbij schrijft het prettig. Een marker is ook prima overigens, maar het leek mij wel leuk om hiervoor ook verf te gebruiken.

DIY kiezelsteen als cadeau 4

Et voila, je cadeau is af! Je kunt het in de stijl schilderen van degene die jarig is of met een naam erop voor bijvoorbeeld een geboorte. Heeft iemand comfort nodig? Ook dat is mogelijk op zo’n steen. En als je een beetje een platte kiezelsteen hebt, past hij ook wel door de brievenbus bij de snailmail! Een van de stenen heb ik met een doel geschilderd en gaat binnenkort ook met de post mee. Veel verfplezier!

DIY kiezelsteen als cadeau 5

1 gedachte over “DIY geverfde kiezelsteen als cadeau”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven