DIY & Hipness markt in Blokhuispoort

In mijn agenda stond het al een tijdje: de DIY & Hipness markt, ook wel Holy Stitch… maar dan buiten op het binnenpleintje van de Blokhuispoort in plaats van in cellen! Vandaar dat het ook een markt dit keer, met kramen. Omdat ik al een paar edities had overgeslagen en dit natuurlijk best speciaal was, heb ik weer eens een kijkje genomen!

DIY & Hipness markt 2

DIY & Hipness markt

Op dit moment regent het nogal veel in Nederland. Het ene moment schijnt de zon even, maar dan komt het met bakken uit te hemel. Gelukkig was het op zaterdag 9 juli voor het grootste gedeelte droog! Dus daar hadden de standhouder en de bezoekers best wel een beetje geluk mee. Ik liep zonder jas en met een zonnebril gewapend weg. Het enige nadeel was dat ik het schermpje van mijn camera niet heel goed kon zien, maar de sfeer is toch best aardig te proeven op de foto’s!

DIY & Hipness markt 3

Doordat Holy Stitch altijd best veel deelnemers heeft, ben je wel even bezig om alle cellen te bezoeken. Natuurlijk zijn er altijd wel een aantal die je over slaat, maar toch. Op het binnenplein was het intiem, maar niet minder gezellig! Het deelnameaantal was wel gehalveerd, maar toch voor ieder wat wils op de DIY & Hipness markt. En volgens mij is het plan om de omvang de volgende editie wel iets te vergroten, want ook dan zal de ruimte in de Blokhuispoort nog niet gereed zijn. Dus als je het dit keer iets te klein vond, kom dan de volgende keer even terug! Ik vond het wel eens knus en gezellig.

DIY & Hipness markt 4

Buurten!

In het verleden heb ik zelf wel eens op Holy Stitch gestaan. Er werd me ook al gevraagd wanneer ik weer eens kwam en dit staat zeker op de planning met Post & Papier, maar deze editie kwam net iets te snel na de vorige markt voor mij. Ik ken ook wel enkele standhouders die er vaker hebben gestaan, zoals MostCutest die er eigenlijk altijd bij is (zie foto hierboven)! Altijd even gezellig om bij te kletsen. Ook met Naomi zelf natuurlijk, degene die de markt organiseert. Ook heb ik kennis gemaakt met (in ieder geval voor mij) nieuwe standhouders, onder andere Studio 208 en Kado en Sa. Vooral de laatste vond ik best bijzonder, want alles is gemaakt door gehandicapten. Het ziet er enorm mooi uit, zie de tweede foto van de blogpost!

DIY & Hipness markt 5

DIY & Hipness markt 6

Interesse

Ik denk dat ongeveer de helft van de kraampjes voor mij interessant waren. Ik heb niet zoveel met kleding, behalve als het om modeaccessoires gaat. Ik zocht nog een beige sjaaltje namelijk! Maar spullen voor in huis en papierwaren zijn natuurlijk altijd leuk. Ik heb dan ook wel wat visitekaartjes meegenomen. Op de bovenstaande foto zie je mijn favoriete kraampje van de DIY & Hipness markt: Nien! Eerder stond zij er met haakspullen, maar intussen veel stationery en kaarten. Tja, dan ben ik natuurlijk meteen fan, zeker met quotes in het Nederlands, Engels én Fries!

DIY & Hipness markt 7

Mini shoplog!

En dan natuurlijk nog mijn buit! Bij Studio 205 kocht ik de kaart ‘kak dus, shit happens’ en het flamingo telefoonhoesje. Allebei hebben andere varianten! Ik zocht eigenlijk naar een telefoonhoesje met een marmeren print en die had ze wel, maar ik vond de zomerse illustraties veel leuker. Er waren ook nog cactussen, meloentjes en ananassen… maar flamingo’s zijn lekker roze én het past bij het goud op mijn iPhone. Enorm leuk en precies het goede hoesje!

Bij Nien! kocht ik allerlei kaarten. Want ja, ik houd gewoon van quotes. Google is like a woman, it has an answer for everything! En ja, dat hebben we ook echt, toch? ;) En selfie kaarten leken mij gewoon leuk om een keer te proberen. Een review voor mijn blog staat natuurlijk ook gewoon op de planning.

Ben jij naar de DIY & Hipness markt geweest? Zo ja, wat was jouw buit?

5 gedachten over “DIY & Hipness markt in Blokhuispoort”

  1. Leuk zo’n markt! Misschien moet ik er ook maar is eentje gaan bezoeken binnenkort. Het lijkt me erg gezellig!

  2. Nina van Nien!

    Wat een leuke blog en wat een lieve woorden over m’n kraam!
    Ik vond het erg gezellig om even met je te kletsen, hopelijk tot de volgende keer!

    Groetjes Nina
    Nien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven