Dromenvanger van Imakin DIY Design

Hoewel we al twee dromenvangers in huis hebben (lees: één in de hal en één in de woonkamer), wilde ik er graag zélf een maken. Na lang nadenken over hoe ik dit zou kunnen doen, heb ik het DIY pakket dromenvanger bij Imakin besteld. En hij hangt nu voor het raam in de werkkamer!

In de webwinkel van Imakin is het DIY pakket dromenvanger in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ik dacht eerst aan roze, maar daarna ben ik toch voor de neutrale kleuren gegaan in het wit en bruin. Dit omdat het werkgedeelte in mijn werkkamer waar hij hangt in deze kleuren is gestyled (binnenkort hier meer over op mijn blog)!

Dromenvanger van Imakin DIY Design

DIY pakket dromenvanger

Dit is de inhoud van het pakket. Een instructieblad, een houten ring, zes kleine houten kralen, drie grote houten kleuren, drie veren en een wit koord. Allemaal in mooie zachte en neutrale kleuren, iets waar ik enorm blij mee ben! Er is precies genoeg materiaal voor de gehele dromenvanger.  Bovendien zijn er maar een aantal standaard accessoires. Dit vind ik jammer, want ik denk dat variatie juist erg leuk is voor een DIY pakket. De accessoires die erbij worden geleverd, staan overigens wel mooi bij elkaar!

Dromenvanger van Imakin DIY Design

Op het instructieblad staat precies aangegeven hoe de dromenvanger in elkaar gezet moet worden: eerst met het koord de vanger zelf maken en daarna de accessoires toevoegen. Ik dacht het vrij lastig zou zijn, maar ik vond het best gemakkelijk uiteindelijk! Er staan illustraties als voorbeeld. Dit vond ik erg prettig, want dit zegt soms meer dan tekst.

Dromenvanger van Imakin DIY Design

Aan de slag

Het koord is enorm lang. Ik twijfelde of ik er wel genoeg zou hebben, maar dit is ruim het geval! Doordat het zo lang is, is het wel lastig om de smallere cirkel in de vanger te maken. Maar dit is wel gelukt met wat moeite. Gelukkig is het materiaal vrij gemakkelijk om mee te werken en de handeling niet zo moeilijk om uit te voeren.

Dromenvanger van Imakin DIY Design

Het aanbrengen van de accessoires aan de dromenvanger is iets lastiger, vond ik. Het koord gaat gemakkelijk om de ring heen, maar daarna komt de uitdaging om de kralen op het koord te krijgen. Het koord is iets dikker, waardoor dit ietwat lastig gaat zoals ook al aangegeven staat op het instructieblad. Gelukkig staat er ook een tip: het uiteinde nat maken en dan draaien. Nog steeds gaat het niet van harte, maar het wil uiteindelijk wel én het resultaat is het werk zeker waard! Het voordeel van het dikke koord is dan weer dat de kralen er niet snel af gaan met de veer er extra bij in.

Dromenvanger van Imakin DIY Design

Nog iets wat ik nog wel wat werk vond, is het maken van de pluisjes aan het koord na het knoopje. Het materiaal lijkt een beetje stug, maar ook dit lukt wel. Een DIY mag ook best wat moeite kosten, zeker als het materiaal en de instructies al worden aangeleverd. Op de foto’s is de dromenvanger in de slaapkamer te zien, want daar zou ik hem eerst hangen, maar daarna heb ik hem verplaatst. Ik denk dat ik nog lang plezier van de dromenvanger ga hebben en ik ben blij dat ik hem heb aangeschaft!

Het DIY pakket droomvanger is verkrijgbaar voor €20 bij Imakin.

1 gedachte over “Dromenvanger van Imakin DIY Design”

  1. Wat zijn de pakketten van Imakin toch leuk! Wil ook nog steeds een keer een pakket uitproberen. Heb de handlettering al thuis liggen en misschien komt de dromenvanger daar nog bij, want hij is wel echt heel leuk geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven