Style jouw dienblad naar eigen smaak!

aug 8, 2016

Wat doe je als je dé perfecte woonaccessoire maar niet kunt vinden? Juist, dan koop je iets wat in de buurt komt en ga je er zelf mee aan de slag! Dit deed ik ook met dit ronde dienblad van bamboe hout. Eigenlijk heb ik helemaal niet veel gedaan, maar het geeft met een andere uitstraling! Onze tafel is bruin en daarom wilde ik iets wits toevoegen…

DIY dienblad stylen 2

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je niet zoveel nodig. Natuurlijk heb je het dienblad zelf nodig (of een andere woonaccessoire die je wilt restylen), samen met witte verf. Ik heb acrylverf gebruikt, maar eventueel kun je ook andere gebruiken. Een kwast is erg handig om de verf aan te brengen trouwens!

DIY dienblad stylen 3

DIY dienblad

Om het dienblad een andere look & feel te geven, heb ik de rand wit gemaakt. Hiervoor heb ik zowel aan de binnen- als buitenkant enkele lagen witte verf aangebracht. Het duurt even voordat het helemaal wit is, maar het werkt wel. En het resultaat is bovendien ook mooi! Achteraf had ik trouwens misschien beter spuitverf kunnen gebruiken zodat het meer egaal was, maar ik ben toch tevreden.

DIY dienblad stylen 4

Voor de binnenkant is het handig om het dienblad even af te plakken, anders neem je misschien het blad zelf ook mee (tenzij je dat misschien wilt). Dit is wel een werk waarbij precisie komt kijken.

DIY dienblad stylen 5

Na het verven heb ik nog primer aangebracht om de verf te beschermen. Bovendien haalt het een deel van het plakkerige af, zodat het dienblad niet blijft plakken aan het tafelblad (en eventueel resten achter laat). Bij een spuitverf zou dit misschien anders zijn, denk ik. Zodra alles goed droog is, kun je het dienblad stylen naar je eigen smaak. Ik heb drie waxinelichthouders, DIY onderzetters en nepbloemen in een vaasje gebruikt! Leef je uit :) Ik heb trouwens bewust voor een rond dienblad gekozen, omdat ik niet alles vierkant en rechthoekig wilde hebben in de woonkamer!

DIY dienblad stylen 6

DIY dienblad stylen 7

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *