Denksport: Tijd voor kleur!

Denksport tijd voor kleur!

Denksport, dé tijdschriftuitgever voor puzzelen, komt naast boekjes met puzzels erin nu ook met een tijdschrift voor… kleuren: Tijd voor kleur! Om in te spelen op de huidige trend: kleuren voor volwassenen. Het eerste nummer ligt nú in de winkel en ik mocht hem testen.

Toen ik het persbericht voor het eerst las, dacht ik: is zo’n tijdschrift gericht op kleuren wel praktisch? Er bestaan namelijk al tientallen soorten kleurboeken en nieuwe edities van een bepaald ‘merk’ komen al om de haverklap uit. Daar is niet tegen op te kleuren (tenminste, voor mij niet, ook al is het dan voor ontspanning)! Toch was ik wel benieuwd en dus vroeg ik een reviewexemplaar aan die een paar dagen later op de mat lag. Alvast excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s, maar het licht werkte afgelopen weekend niet mee (buiten was het grijs en grauw, brr).

Denksport tijd voor kleur! 1

Een tijdschrift voor kleuren, wat verwacht je daarvan? Ik zou zeggen: heel veel kleurplaten! Ik kan je vertellen dat dit inderdaad waar is, want net zoals bij de puzzeltijdschriften, staat hij er vol mee. Alleen op de kaften, aan zowel de binnen- als buitenkant, staan advertenties voor andere dingen weergegeven. De rest van de 48 pagina’s bevatten alleen maar platen.Wauw!

Ik heb nog geen volledige kleurplaten af, maar ik ben wel begonnen met twee. Het papier kleurt goed, net zoals normale kleurboeken. Zowel stift als potlood is geen probleem. Ook drukt het niet door, iets waar ik bij een tijdschrift wel bang voor was, dus het papier is dik genoeg. Slim van Denksport dat ze daaraan hebben gedacht!

Denksport tijd voor kleur! 2

Wat voor soort kleurplaten zitten erin? Ik ben van Het enige echte kleurboek voor volwassenen, in alle edities, gewend dat hele pagina’s zijn gevuld. Dat is niet het geval in dit tijdschrift. Er staan juist allerlei soorten in, dus dat maakt het wel erg leuk! Hierboven staan twee voorbeelden weergegeven: een trui en een schilderij. Ik vind het erg origineel!

Eén keer in de 8 weken komt Tijd voor kleur! uit, met 48 pagina’s vol kleurplaten. Dit betekent dat je 6 kleurplaten per week zou moeten kleuren. Ik weet niet hoe het zit bij anderen, maar ik kleur niet zoveel. Ik doe het alleen wanneer ik er echt zin in en tijd voor heb, ook al werkt het ontspannend. Als ik nog een to do-lijst in mijn hoofd heb zitten, zit ik niet lekker te kleuren namelijk. Qua aantal vind ik het dus nogal veel, aangezien het geen tijdschrift is wat je zomaar even doorbladerd. Daarbij zijn vele kleurplaten erg gedetailleerd, dus ik zou het tijdschrift om deze reden zeker niet iedere editie aanschaffen. Staat de prijs tegenover het aantal kleurplaten en de kwaliteit? Ik twijfel. Het zijn er inderdaad veel en het papier is fijn, maar voor het dubbele heb je een kleurboek van 144 pagina’s. Misschien heb je ze zelfs nog wel goedkoper…

Tijd voor kleur! editie 1 is verkrijgbaar voor €4,95 bij Denksport.

1 gedachte over “Denksport: Tijd voor kleur!”

  1. Ziet er best leuk uit. Ik heb echt alle boeken van de kleuren voor volwassenen lijn. Echt leuk en lekker ontspannen om te doen ook. Wie weet hou ik deze wel in de gaten voor van de zomer als ik op vakantie ga.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven