Decotime aquamarkers Action

Vanaf eind mei 2019 zijn er nieuwe twinmarkers verkrijgbaar bij Action! Dit keer niet op alcoholbasis, maar op waterbasis: Decotime aquamarkers. De markers hebben twee punten, namelijk een brush pen en een dunnere stift. De aquamarkers zijn verkrijgbaar in zes verschillende sets met ieder 12 tinten van een bepaalde kleur: groen, blauw, paars/roze, roze, rood/oranje/geel en grijs/bruin. In iedere set van €3,99 zit een opberger voor de aquamarkers die op elkaar te stapelen zijn.

Punten

Zoals hierboven al genoemd, hebben de Decotime aquamarkers twee verschillende punten aan ieder uiteinde. De ene is een smallere stift die je vast ook al kent van de twinmarkers op alcoholbasis om mee te schrijven en kleuren. De andere is een brush punt waarmee je grotere stroken kunt maken. Brushlettering is ook mogelijk, maar houd rekening met een groot oppervlakte. Ook is het door de zachte brush praktischer om al wat ervaring te hebben of veel te oefenen.

Decotime aquamarkers Action 2

Inkt en blenden

De inkt afgifte van de Decotime aquamarkers is erg goed. Het is helder en er zijn geen haperingen te ontdekken. Hierdoor zijn de markers te gebruiken om mee te waterverven. Eerst kleuren en daarna uitspreiden geeft niet het mooiste resultaat, dus het is handiger om op plastic te kleuren en dit met water te bewerken alvorens het aan te brengen op papier. In de video hieronder laat ik hiervoor twee opties zien. Het is ook mogelijk om een kleur op een andere stift aan te brengen voor een overgang (in brushlettering).

Kleuren

De Decotime aquamarkers zijn verkrijgbaar in 72 verschillende kleuren. In iedere set zitten verschillende tinten van dezelfde kleur. Een swatch staat hieronder weergegeven op de foto. Er zitten vrijwel geen overlappende kleuren in, alleen enkele die net een tint donkerder of lichter zijn. De kleur op de dop is niet altijd overeenkomend met de kleur inkt die uit de marker komt. In de paarse set lijken enkele lichte tinten te zitten van deze kleur, maar deze zijn eerder roze. Ik raad daarom aan om eerst een swatch te maken voordat je iets gaat kleuren.

Decotime aquamarkers Action 3

Voor- en nadelen Decotime aquamarkers

+ Verkrijgbaar in 72 kleuren
+ Weinig tinten die op elkaar lijken
+ Geleverd in handige stapelbare opberger
+ Twee punten: brush en dun
+ Goede inktafgifte
+ Markers op waterbasis, ook te gebruiken voor waterverven
+ Blenden is mogelijk
+ Geen bleeding in journal met 80 grams papier
+/- 12 tinten in een set van 1 kleur
– Alleen geschikt voor grotere woorden en gevorderden brushlettering vanwege zachte punt
– Kleur dop is niet altijd kleur inkt, dus eerst swatchen is handig
– Stevigheid punten verschilt per stift

Decotime aquamarkers Action

1 gedachte over “Decotime aquamarkers Action”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven