Dagmar Stam illustraties

sep 19, 2013

Dagmar Stam illustraties

Hoewel ik nooit echt specifiek op zoek ben naar illustraties van anderen, kom ik met enige regelmaat wel andere ontwerpers tegen. Dit keer Dagmar Stam, een dame die veel heeft ontworpen voor kinderboeken. Dit boek met de praatplaat ligt op mijn stageplek en ik wil de illustraties graag met jullie delen!

Dagmar Stam illustraties 1

Dit is een klaslokaal van de peuters. De boeken zijn dan ook voor die doelgroep, om ze te leren lezen en te oefenen met taal. Daarom staan er ook icoontjes onder iedere plaat vermeld. Bij dit boek is er nog één voor de docenten waar verhaaltjes en oefeningen in staan die met de kinderen gelezen en/of gedaan kunnen worden.

Dagmar Stam illustraties 2

Door deze plaat leerde ik Dagmar Stam kennen. Eigenlijk kende ik de stijl wel, maar ik wist niet van welke illustrator. Dit is het schoolplein waar allerlei dingen gebeuren tegelijkertijd.

Dagmar Stam illustraties 3

De dierentuin! Ik vind het echt knap hoe ze alles toch redelijk goed in perspectief heeft geplaatst. Oh ja, sorry voor het licht op de bladzijden, maar tijdens het fotograferen waren er TL lichten aan en het papier waarop de illustraties zijn gedrukt is glanzend. Geen goede combinatie, maar het beste wat ik er van kon maken, aangezien ik het boek niet mee mocht nemen.

Dagmar Stam illustraties 4

De winkel! Ik moet zeggen dat ik de overzichtplaten leuker vind. Uiteraard is dit ook wel een overzicht, maar ik heb het idee dat er meer gebeurt op platen met meer oppervlakte in de illustratie zelf.

Dagmar Stam illustraties 5

De trein! Onder dat het ook een redelijk klein overzicht is (ze had twee of drie in beeld kunnen brengen), gebeurt hier wel veel. Daarbij vind ik het gewoon een mooie plaat.

Dagmar Stam illustraties 6

En als laatste de speeltuin. Weer een mooie plaat met overzicht. In het boek ‘Bas, ga je mee?’ staan overigens nog meer platen en ik had ze allemaal gefotografeerd, maar ik wilde slechts een selectie laten zien. Gewoon omdat ik onder de indruk ben van de stijl en het kleurgebruik. Heel mooi!

3 Reacties

  1. Dagmar Stam maakt inderdaad mooie illustraties, ik vind het heerlijk om voor te lezen uit boeken met haar illustraties.

    Antwoord
  2. Wat een prachtige illustraties. Zo’n lieflijke stijl :)

    Antwoord
  3. Mooi zeg!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *