Creatief op vakantie

jul 9, 2013

Creatief op vakantie

Tja… op vakantie naar de zon. Natuurlijk kijk je er naar uit, maar wat moet je meenemen of wat kun je doen aan creativiteit op vakantie? Dat is natuurlijk de grote vraag… ik heb het dan niet over kleding en toiletspullen of uitjes naar het strand, maar over het vermaak van je eigen hobby. Om even creatief bezig te kunnen zijn op je bestemming, want ja… dat is toch ook ontspanning? Daarom een aantal tips in een overzicht, zo kom jij je vakantie wel door!

1. Flow Vakantieboek
Het tijdschrift Flow is bekend. Zij brengen ook iedere zomer een leuk boek uit voor de vakantie. Super dik en vol leuke artikelen, maar daarnaast ook creatieve tips. Plak je vakantie op een leuke manier in of ga aan de slag om je tekentalent te ontwikkelen. En het kan allemaal heerlijk op het strand (of in het appartement, dat kan natuurlijk ook)!

Het Flow vakantieboek is voor €12,95 verkrijgbaar.

2. Postcrossing
Doe je aan Postcrossing? Leuk! En op vakantie hoef je dit project helemaal niet stil te leggen! Alles wat je nodig hebt, is een internetverbinding voor enkele minuten. En natuurlijk een ansichtkaart, pen en postzegel… maar dat spreekt voor zich. Ga naar de website, vraag om een adres en stuur de kaart vanaf jouw vakantiebestemming. Leuk toch?

Lid worden kan gratis op Postcrossing, het versturen van kaartjes kost natuurlijk wel postzegels.

3. Pen (of potlood) en papier
Heb je penvrienden? Of doe je aan snailmail? Je kunt ook gewoon heerlijk brieven gaan schrijven en vertellen over je vakantie. Dit hoeven niet per se brieven te zijn natuurlijk, maar dit kan ook in een notitieboekje of iets anders. Verhalen schrijven of gewoon lekker tekenen is ook heerlijk ontspannend!

4. Eten (en drinken)
Iedere dag moet er genoeg gegeten en gedronken worden. Dit kun je simpel houden, maar je kunt er ook een (creatief) feestje van maken! Leef je lekker uit op maaltijden of drankjes, misschien ontdek je wel een nieuw talent. Bovendien is er grote kans dat je de omgeving hier ook erg blij mee maakt!

5. Workshops
Er zijn vast wel workshops in de beurt. Ieder land heeft zo zijn eigen specialiteiten, ga hiernaar op zoek. Snuif de creativiteit van andere landen op, misschien doe je nog wat inspiratie op.

6. Boeken
Als laatste… de bekende boeken! Gewoon een aantal leesboeken of informatieve boeken mee in de koffer zodat je op het strand of aan het zwembad eventjes lekker kunt bruinen terwijl jij je verdiept in een boek. Even lekker ontspannen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *