Brieven schrijven

Brieven en Snailmail

Ik ben een voorstander van het digitale tijdperk. Social media, internet en e-mail vind ik heel handig, daarbij ben ik tegenwoordig gewend aan snelheid. Toch houd ik ook van echte post. Hoe leuk is het om een pakketje of envelop op de deurmat te vinden? Juist, iedere keer een glimlach op je gezicht! Afgezien van rekeningen uiteraard… 

Wat krijg ik dan allemaal met de post? Soms een bestelling van een webwinkel of de drukker, maar ook wel dingetjes die me worden toegestuurd om te reviewen en/of mee te sturen met bestellingen. Helaas ook rekeningen, maar ook leuke kaartjes (van ergens in de wereld). Oh ja, en… brieven! Soms met leuke goodies erbij, een andere keer gewoon een brief. Ik word hier persoonlijk erg vrolijk van! Maar… wat ik ook erg leuk vind, is post versturen. Een order op de bus doen zodat iemand anders er de volgende dag blij van wordt of een kaartje over de hele wereld sturen vind ik echt heel tof. En natuurlijk brieven op de bus doen, het is eens iets anders!

Tegenwoordig is een project dat ‘snailmail’ heet. Hierbij sturen penvrienden elkaar brieven, maar ook leuke spulletjes of gaan juist creatief met de brief (als het al echt een brief is) aan de slag. Een leuke manier om elkaar te schrijven en ook nog eens creatief bezig te zijn. Ik doe hier ook aan mee, hoewel ik momenteel nieuwe maatjes zoek (zie hieronder). Daarnaast schrijf ik ook gewoon brieven met twee (pen)vriendinnen. Gewoon elkaar vertellen over van alles en nog wat in het leven, maar dan op papier. En een postzegel (of twee) voor een brief kost niet heel veel. Er gaan gelukkig geen hele pakketjes de deur uit.

OPROEP! Voor ‘snailmail’ ben ik op zoek naar twee mensen van ongeveer 18 tot en met 28 jaar om mee te schrijven, penmaatjes dus. Helaas zijn er namelijk twee gestopt en één is momenteel inactief. Deze vakantie (en uiteraard ook daarna) wil ik graag gaan schrijven! Dus… zit jij ongeveer in deze leeftijdscategorie en wil je met mij schrijven? Laat het me in een reactie of mailtje eventjes weten. Jongens zijn ook welkom, super leuk!

Wat vind jij leuker: een e-mailtje of brief?

8 gedachten over “Brieven schrijven”

 1. Leuk dat het brieven schrijven weer zo in is sinds een jaar. Zelf schrijf ik al mijn hele leven brieven en de laatste vijf jaar heel intensief zoals ‘snailmail’ nu zo bekend is geworden. En het schrijven van brieven vind ik zo’n mooie vorm van contact! Even aandacht en tijd voor elkaar en de ander blij maken met wat fijns in de brievenbus! :)

 2. Ik ben echt dól op snail mail. Ik was vorige week jarig en had een typemachine op mijn wenslijstje staan, en raad eens wat ik nu in huis heb? yeah! Dat wordt brieven typen dus ^_^
  Zelf had ik ook meerdere penvriendinnen, maar sommigen hebben het laten afweten, mocht je nog iemand zoeken, dan mag je me best mailen :-)

 3. Leuk! Als je het leuk vind bied ik me graag aan, heb momenteel 1 snail mail maatje, heb dus niet veel ervaring, maar vind schrijven wel erg leuk!

 4. Snail mail lijkt me erg leuk, alleen kan ik niet wegens tijdgebrek, aangezien ik zelf momenteel aan een tamelijk groot project bezig ben dat momenteel alleen nog maar in de planningsfase zit. Gelukkig heb je al genoeg mensen gevonden, zie ik. :D

 5. Ik vind een brief schrijven erg leuk. Ik schrijf sinds een half jaar brieven. Ik vind het erg leuk om te doen. Een brief is heel erg persoonlijk dat maakt het oudewets brieven schijven erg leuk :) Ik zou best met je willen schrijven :)

 6. Wat leuk! Ik ben ook weer helemaal van het brieven schrijven en leuke postkadootjes maken. Deed ik vroeger als kind al en voel me nu ook steeds als een kind zo blij als de postbode weer veel echte post voor me brengt ;-)

 7. Hey hallo snailmailers,
  wat vind ik het leuk om te lezen, dat ik niet de enige ben die nog ‘ouderwets’ kaarten, brieven en zelfmaak-cadeautjes verstuur via de post. Mijn verzameling briefpapier, stickers, (wens)kaarten, stempels, dien ik af en toe te beperken, overal waar ik ze aantref in winkels, blijft er altijd wel wat ‘plakken’. Het geeft mijzelf voldoening, bovenal vind ik het een mooi gebaar om de ander via de post een kleinigheid te versturen. Je neemt de tijd en aandacht voor de ander, ook al is deze niet direct in je nabijheid, maar op afstand. Met een vriendin schrijf ik trouw al jaren brieven, ze woont enkele dorpen verderop en we zien elkaar dus minder vaak in het jaar. Toch blijven we geheel geupdate over hoe het met de ander gaat. Anouk, je site is fantastisch, en ik heb me vorige maand toevallig aangemeld bij Postcrossing, elke keer als ik een kaart ontvang is dat een klein cadeau. Mijn hartje klopt dan wat sneller ^_^
  Groetjes,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven