Borduren en naaien met World of Jet

Belofte maakt schuld, toch? Ik ging aan de slag met het borduren van een houten label en het naaien (met de hand!) van twee vilten hoesjes: voor naalden en voor een schaar. Natuurlijk van World of Jet, waarvan momenteel allerlei creatieve pakketten verkrijgbaar zijn bij Kruidvat. Het zijn geen mega grote items, dus ik dacht: dat doe ik wel even! Toch?

Borduren en naaien met World of Jet 2

Schaarhoesje en naaldboekje

Ik wil al een tijdje een klein schaartje hebben, maar ik vergeet hem steeds aan te schaffen. Zo’n gratis pakketje komt dan als geroepen, zeker als ik het hoesje voor het schaartje zelf kan maken! Op z’n Hollands natuurlijk. Wel met wat fleurige bloemetjes, iets wat niet echt mijn ding is, maar ik wilde het gehele concept uit proberen. Alle instructies staan vrij duidelijk op het blad dat erbij zit weergegeven. Er staan gelukkig wel afbeeldingen bij, want de tekst is niet altijd geheel duidelijk. Of ik snap het gewoon niet helemaal wat er staat, omdat ik niet vaak geborduurd heb bijvoorbeeld. Maar ja: is het juist niet voor mensen die wat simpels willen?

Borduren en naaien met World of Jet 3

Borduren en naaien met World of Jet 4

In beide pakketten zitten alle vormen voor het hoesje en het boekje al voorgestanst. Er is hierbij dus geen ruimte voor eigen inbreng, behalve bij de opstelling van de bloemen. Zelfs de gaatjes voor de steken in de grote vormen zijn al voor je gemaakt. Ergens vind ik dit een mooi effect, maar aan de andere kant vind ik het ook wel zonde: je wordt een beetje gedwongen om deze gaatjes te gebruiken.

Om te kunnen naaien, zitten er garen in de pakketten. Dit moet je zelf splitsen om aan de slag te gaan. Wat een rot werkje! Dat wist ik al omdat mijn moeder dit ook wel eens doet voor haar eigen projecten, maar nu mocht ik het zelf ervaren. Het heeft even geduurd, maar na een tijdje heb ik een methode ontdekt waardoor het beter ging, namelijk het garen in de lucht houden tijdens het splitsen in plaats van op een ondergrond. Je moet dan nog steeds voorzichtig zijn, maar het gaat wel beter!

Borduren en naaien met World of Jet 5

Voor zowel het hoesje als het boekje heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van de stik- en rijgsteek. Doordat de gaatjes best dicht op elkaar zitten, is dit best een klusje. Ik dacht dat ik alles wel even in elkaar zou zetten in een middagje, maar dit is niet het geval. Zeker omdat het draad best snel in de knoop gaat als het nog lang is en ik soms wel eens een foutje maakte tijdens het naaien. Daar ben je wel even zoet mee!

Maar ik vind niet dat ik mag klagen, want het eindresultaat mag er best zijn. Ik heb de instructies volgens mij allemaal redelijk goed uitgevoerd! En het was best leuk om een keer te doen, maar voortaan zou ik er een project voor een langere tijdperiode van maken en graag wat meer eigen creativiteit willen. Oh ja, voor het naaldboekje heb ik ook blauwe garen gebruikt die bij het schaarhoesje hoorden. Ik vind het voornamelijk leuk dat er niet alleen materiaal voor een DIY project wordt gegeven, maar ook de accessoire (ook al is de kwaliteit misschien niet overweldigend)!

Borduren en naaien met World of Jet 7

Houten labels

Het borduren heb ik voor het laatst bewaard, omdat mij dit het leukste leek. Ik had al een tijdje niet meer geborduurd en ik was wel benieuwd hoe het zou zijn om zoiets op hout te proberen. Bij dit creatieve project is er wel genoeg ruimte voor je eigen creativiteit, maar ik wist niet zo goed wat wilde borduren… dus heb ik maar een voorbeeld genomen (met minimale aanpassingen)! Ik had eerst een beetje moeite om af te lezen waar de steken moesten staan. Zelfs nadat ik dit had ontdekt, moest ik soms wel even zoeken: het is dan ineens best kleine allemaal ;)

Het borduren op zich vond ik wel weer eens leuk om te doen, maar ik herinnerde me wel weer waarom ik zo lang deed over mijn boekenlegger van Winnie de Pooh jaren geleden. Wat een werk, zeg! Als ik over de vilten pakketjes lang deed, deed ik hier nóg langer over (als je ook even mee telt dat hierbij het splitsen en de knopen ook regelmatig voor kwamen). En borduren op hout heeft ook het nadeel dat het echt steek voor steek moet. Maar ik moet toegeven: het geeft een mooi effect! Leuk om bij een cadeau of snailmail te doen, bijvoorbeeld. Ik heb nog drie over (plus nog enorm veel garen), dus misschien dat ik er nog wel één maak.

Borduren en naaien met World of Jet 6

World of Jet

Al met al vond ik het borduren wel het leukst om te doen, ook al gebruikte ik hierbij ook een voorbeeld. Het schaarhoesje en naaldboekje leg ik (met inhoud uiteraard) lekker bij mijn creatieve spullen neer, want het komt vast nog wel eens van pas en het is zeker niet lelijk om naar te kijken. Leuk om een keer te doen (voor beginners, want niet bij alles is er dus even veel inbreng) en verkrijgbaar voor een redelijke prijs in verhouding met de kwaliteit en inhoud!

Borduren en naaien met World of Jet 8

De houten borduurlabels, het vilten schaarhoesje en het vilten naaldboekje scoor je nu voordelig bij Kruidvat!

Deze review bevat producten die ik gratis heb verkregen, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

1 gedachte over “Borduren en naaien met World of Jet”

  1. Nu ik die borduur labels van dichterbij zie wil ik ze ook zeker.
    Zag zelfs op kruidvat dat ze ook pijlen hebben om te borduren.
    Daar kun je ook wel wat leuks van maken.

    Helaas waren ze op in de winkel hier.
    Binnenkort nog maar eens kijken of ze er weer gekregen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven