Boel: weekplanner en mobiel

Boel: weekplanner en mobiel

Boel is het merk van Bouwien en Ellen, vriendinnen sinds hun grafische opleiding. Samen maken zij knutselsets en hebbedingetjes voor kinderen en grote mensen. Ik kreeg een aantal producten opgestuurd. Een leuk pakketjes in de brievenbus!

Allereerst een flyertje met op de achterkant de mogelijkheid om vingerdiertjes te maken. Leuk voor een mini poppenhuis. Daarnaast een weekplanner voor kinderen en een mobiel voor baby’s… hier heb ik naar gekeken vanuit een pedagogisch en praktisch opzicht. Want uiteraard kon ik het zelf niet echt testen, aangezien ik geen kinderen heb.

Boel: weekplanner en mobiel

De weekplanner is allereerst mooi gemaakt. Leuke en vrolijke illustraties, daarbij staat overal duidelijk vermeld wat er moet gebeuren. Ergens vind ik wel dat er weinig ruimte is voor een planning, maar kinderen zullen buiten school en sport misschien niet een enorm drukke planning hebben. Daarbij is het sowieso handig om kinderen een overzicht te geven van wat ze gaan doen, maar buiten dat dit ook zelf kunnen op- en omschrijven.

Boel: weekplanner en mobiel

Een close-up met de ruimte voor een eigen tekening, maar ook de planning en stemming van het kind. Dit kan allemaal zelf worden ingevuld. Zo kun je iedere dag plannen en terugkijken naar de dag. Voor kinderen geeft dit duidelijkheid en structuur, daarbij kunnen zij visueel vaak meer gevoelens en gedachten kwijt dan textueel.

Boel: weekplanner en mobiel

Daarom vind ik het vak voor tekeningen van de leukste activiteit die week ook zo handig op deze weekplanner. Eigenlijk is het meer dan een weekplanner, het is ook een dagboek voor zowel ouder als kind. Aan de hand van de planner kun je niet alleen aangeven wat er op de planning voor die dag staat, maar ook bespreekbaar maken wat het kind voelt en beleeft. Ondanks dat ik hem niet echt heb kunnen testen, ben ik vanuit deze visie erg enthousiast over de planner.

Boel: weekplanner en mobiel

Ook kreeg ik de mobiel opgestuurd. Deze dien je zelf in elkaar te zetten. Ik vind de ontwerpen erg mooi, daarbij is het qua knippen en in elkaar zetten vrij duidelijk wat er moet gebeuren, aangezien je dit zelf ook grotendeels kunt bedenken. Echter moet ik toch denken aan de stevigheid van zo’n mobiel. Het is ‘maar’ papier, zeker als kinderen hiermee aan de haal gaan. Ik denk namelijk dat kleine kinderen liever een mobiel hebben die beweegt en muziek maakt. Dus daarom is het wel leuk ter versiering, maar echt handig in gebruik denk ik niet. Zeker omdat de ouders deze mobiel in elkaar zullen moet zetten, dit samen met de kinderen doen is ook niet echt een optie. Ik vind het een leuk concept, maar ik zie praktische bezwaren.

De weekplanner (€6,75) en de mobiel (€5,75) zijn beiden te verkrijgen op Boel.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

5 gedachten over “Boel: weekplanner en mobiel”

  1. Hallo,
    wat een geweldig leuke weekplanner!!! Ik zou hem graag bestellen, maar kan hem niet vinden in de webshop….kun je mij vertellen waar ik moet zijn?
    Succes nog met de site! Ziet er erg leuk uit!
    groetjes Heleen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven