Blok Xii bloknote

Blok Xii

Op het ShowUp! event in augustus kwam ik het merk BlokXii tegen. Het concept van een houten memoblok sprak me toen al erg aan, maar ik kon er niet gelijk een meenemen. Dymphna Snijders, ontwerper van de bloknote, en ik hebben daarna contact gehouden. Enkele weken geleden kwam de pakketbezorger mij een pakketje van BlokXii brengen.

Dymphna heeft een grote liefde voor de geur en structuur van hout. Het werd haar dan ook met de paplepel in gegoten, want van haar vader leerde ze dat alles wat op hout staat écht belangrijk is. Zodoende kwam ze op het idee om een memoblok van hout te maken! Want zo kun je natuurlijk gedachten, ideeën of notities gewoon opschrijven zonder problemen. Heb je de aantekeningen niet meer nodig? Schuren maar! De bloknote is gemaakt van Nederlands schrijfhout. Voor iedere bloknote die gemaakt wordt, wordt er een boom geplant door de organisatie ‘Trees for the future’. Dubbel duurzaam dus! Weg met de papieren memoblokken voor een bepaald tijd in ruil voor de levenslange houten bloknote?

Blok Xii 1

Na het verhaal van Dymphna was ik natuurlijk benieuwd of zo’n bloknote van BlokXii nou echt zou werken. Concepten zijn immers altijd leuk, maar de praktijkervaring is toch wel erg belangrijk. De bloknote besloot ik daarom in gebruiken te nemen om mijn Instagram schema voor Post & Papier op te schrijven, aangezien er voor dit medium geen inplannen mogelijk is. Maandag t/m vrijdag geldt voor iedere week, waardoor ik alleen de onderwerpen hoefde weg te schuren na een hele week.

Het schrijven op de bloknote gaat op zich prima. Het speciale potloodje dat wordt meegeleverd in het pakket doet het goed en het hout schrijft ook prettig. Een opmerking zou misschien zijn dat het blok hoog is, dus dat je geen ondersteuning hebt voor je pols wanneer je schrijft, maar dat is met een normaal memoblok ook zo. Gelukkig is het alleen voor korte notities en gedachten, dus daar heb je eigenlijk niet zoveel last van!

Blok Xii 2

Iedere dag heb ik een streep door het onderwerp gezet dat ik online heb geplaatst op Instagram. Aan het eind van de week wilde ik een nieuw schema maken voor de week erop, dus was het tijd om de volgende stap te testen: het schuren! Het schuurpapiertje dat wordt bijgeleverd in het elastiek, samen met het potloodje, doet het prima. Schuren neemt wel wat tijd voordat je iets weg hebt gehaald, dus je hebt wel wat geduld nodig. Ik kreeg niet alle potlood helemaal weg, maar aangezien je er daarna weer overheen schrijft, valt dit niet erg op. Door het schuren blijft bovendien het oppervlakte glad, zodat schrijven geen probleem is.

Het bloknote zal inderdaad heel wat jaren mee kunnen, want bij schuren duurt het erg lang voordat je erdoor heen bent, kan ik me voorstellen. Over de levensduur van het potloodje en het schuurpapiertje ben ik niet zo optimistisch, want ze zijn erg klein. Dit past mooi bij BlokXii, maar vervanging zal dus wel nodig zijn. Het schuurpapiertje zat voor mijn gevoel namelijk al bijna vol na twee keer schuren. Het potloodje gaat uiteraard wel iets langer mee.

Blok Xii 3

Het elastiek wat om het hout heen zit is niet alleen praktisch om je potlood en schuurpapiertje in te doen (hoewel dit best lastig kan gaan, omdat het mee verschuift door de elasticiteit), maar ook opvallend en fijn ter decoratie. De bloknote valt op, waardoor je er aan herinnert wordt. Door middel van een code die je bij je bloknote krijgt kun je het proces van jouw blok zien én broertjes/zusje bekijken. Hiervoor heb je echter wel een account nodig, daarom heb ik dit niet gedaan. Kortom: de bloknote van BlokXii valt me helemaal niet tegen! Het is niet alleen een mooi concept, het werkt ook echt. Een echte aanrader voor een stationery (of hout) liefhebber, want de prijs valt ook enorm mee!

Een houten bloknote van BlokXii is verkrijgbaar vanaf €19,50 in verschillende uitvoeringen.

Deze review bevat producten die naar mij zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer met betrekking tot deze reviews.

4 gedachten over “Blok Xii bloknote”

  1. Wauw wat een ontzettend leuke manier voor een blocnote! Mooi concept dat je blocnote toch steeds een beetje kleiner worden namate je hem gebruikt. Enige puntje ook voor mij is dat hij lastig te beschrijven is omdat hij zo hoog is, maar dat neemt niet weg dat hij prachtig is.

  2. Ziet er echt leuk en mooi uit! :D
    Weet alleen niet of ik het veel zou gebruiken, ik maak vooral lijstjes die ik mee neem dus dan is zo’n blok niet zo handig haha :p

  3. Leuk! Twijfel of ik hem zal aanschaffen vanwege de hoogte. Zag wel een pocket formaat, die zou ik dan dus ook mee kunnen nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven