Bloggers Be Like TAG

19 februari 2016

Hoe leuk? Net nu ik iedere maand weer een tag wil gaan invullen, komt Hare Maristeit met een nieuw aanzette: Bloggers Be Like! Vijftien vragen over het bloggen in het algemeen. Dat leek me wel leuk om te beantwoorden, dus ik ging er even voor zitten. Lees verder voor mijn ingevulde Bloggers Be Like tag!

1. Hoe lang blog je al?
Eeh, al heel lang! Ik weet niet in welk jaar ik ben begonnen. Ik blog op Nouk-san sinds maart 2010, maar daarvoor heb ik nog drie andere (sub)domeinen gehad. Eerst was het voornamelijk een dagboek, maar nu deel ik vooral creativiteit.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Ik vind het voornamelijk leuk om ideeen en inspiratie te delen, maar ook die van anderen te lezen en te zien. Dit laatste deel ik dan soms ook weer op mijn blog of social media. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik stom vind. Bij echt heel bekende blogs zie je vaak ook negatieve reacties en dat vind ik enorm jammer, want laat diegene toch lekker in zijn waarde. Ik heb hier (tot nu toe) geen last van, gelukkig.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Oei! Dat vind ik lastig. Ik denk dat ik wel redelijk goed kan schrijven, maar SEO zou beter kunnen. Verder werk ik aan mijn fotografie en heb ik het idee dat de kwaliteit hiervan omhoog gaat. Maar eigenlijk zit overal altijd wel verbetering in, toch?

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Ik volg op dit moment voornamelijk Nederlands bloggers. Ik word blij van A Cup of Life en Lisanne Leeft. Natuurlijk volg ik nog wel enkele andere inspirerende blogs, maar dit zijn mijn top favorieten. Positief en vrolijk, met natuurlijk onderwerpen die mij interesseren!

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Haha, da’s een goede vraag! Daarvoor moet ik even mijn statistiek in duiken… DIY etiketten maken is erg populair, net als DIY decoupage glaasjes. Qua reviews is het DIY pakket handlettering goed bekeken! DIY en reviews komen ook het meeste voor op mijn blog, dus dat is niet zo gek ;)

Bloggers Be Like tag

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Een misvatting is sowieso dat bloggen niet zoveel tijd kost. Natuurlijk kun je er zoveel tijd in stoppen als je zelf wilt, maar als je het een beetje goed wilt aanpakken, moet je hiervoor wel tijd uittrekken. Zo wil ik wel eens te veel doen in te weinig tijd, maar ik kan ook zo een hele middag met een DIY bezig zijn!

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Oei, dat vind ik lastig om zomaar te zeggen. Ik vind het leuk om ideeen en inspiratie te delen, maar ik blog eigenlijk voornamelijk voor mezelf. Ik maak mezelf dan misschien schuldig aan het bloggen over onderwerpen die mij interesseren? Natuurlijk luister ik ook naar input van mijn lezers, maar ik heb volgens mij nogal een aparte blog qua categorie. En dat past ook wel bij mij, haha, want ik doe graag iets op mijn eigen manier!

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe het helemaal zelf en dat vind ik heerlijk! Als ik ergens hulp voor zou inschakelen, zou mijn blog namelijk niet meer helemaal van mij zijn. En ondanks dat ik nu over creativiteit blog, is het wel mijn stukje op het web.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
DIY blogs! Lifestyle en interieur vind ik ook wel leuk, maar DIY wint het toch altijd. Hoeveel blogs ik precies volg, weet ik niet uit mijn hoofd, maximaal 50 denk ik. Ik volg namelijk alleen blogs waarvan ik ook echt artikelen lees en soms op antwoord, anders vind ik het een beetje onzin.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik plan alle blogposts in. Als ik live zou bloggen, zou ik mezelf namelijk veel druk op leggen en nu kan ik op mijn gemak gaan zitten voor beeldmateriaal en tekst. Daarbij werk ik met een plan en dat vind ik bijzonder prettig, zeker omdat ik dan belangrijke onderwerpen niet zomaar vergeet.

Bloggers Be Like tag

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Volg je hart! Zoals ik eerder al zei: ik blog voornamelijk over onderwerpen die ik interessant vind en waar ik me mee bezig houd. Dit zijn dan ook de thema’s van mijn blog: papier, knutselen en ontwerpen. Hier ben ik dagelijks mee bezig en hier houd ik van, dus bloggen over andere onderwerpen zou ik niet met even veel plezier doen. Ik denk dat dit ook te zien is op je blog, dus je moet dicht bij jezelf blijven. Soms heb ik nog wel eens een blogpost waarvan ik achteraf denk: nah, had beter niet gekund, maar daar leer ik dan van voor de volgende keer!

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Ik vind het enorm leuk dat ik word benaderd door verschillende bedrijven die echt aansluiten bij mijn blog. Zo ga ik in maart een workshop volgen! Hier kijk ik echt enorm naar uit. Maar ik vind het ook leuk als ik allerlei positieve reacties krijg op een blogpost.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Haha, die heb ik net al een beetje beantwoord. Ik denk trouwens dat dit voornamelijk blogposts zijn die te maken hebben met samenwerkingen, maar hier leer ik zakelijk weer van. Ook vind ik sommige DIY’s achteraf toch niet zo leuk of geslaagd als ik had gedacht, maar ze staan dan al online en ik wil ze ook niet verwijderen. Overigens is dit tegenwoordig al een stuk minder omdat ik erop let dat het goed moet zijn voordat ik het publiceer!

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Hoewel Nouk-san mijn persoonlijke blog over creativiteit is, deel ik niet vaak dagelijkse dingen. Ik vind dit niet zo interessant om te delen, omdat ik veel dingen bij anderen ook niet interessant vind om te lezen. Ik heb wel een fotodagboek, maar ook hierin komen enkel de grote lijnen voor. Er zijn veel bloggers die iedere week zoiets publiceren, maar dat is niet echt mijn ding. Op social media deel ik af en toe wel wat gedachten, maar ook daar blijf ik voornamelijk bij papier, knutselen en ontwerpen. Overigens doe ik dit niet bewust vanwege privacy. Ik doe wel aan privacy op andere vlakken. Ik heb mijn adres en telefoonnummer bijvoorbeeld niet op mijn blog staan, maar als je goed zoekt, kun je deze gemakkelijk vinden. Voor mijn webwinkel Post & Papier zijn deze gegevens namelijk wel belangrijk. Tot nu toe heb ik hier geen last van ondervonden, gelukkig! Bedrijven weten je sowieso meestal wel te vinden.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Ik hoop wat meer een netwerk op te bouwen, of misschien gewoon wat meer contact met mijn lezers. Ik ben op dit moment nog veel achter de schermen bezig en dat zou ik wel willen veranderen.

Zo, dat was ‘m: de Bloggers Be Like tag. Leuk om eens in te vullen! Je mag hem natuurlijk overnemen, hoewel ik het dan wel aardig zou vinden als je Maris even linkt, want zij heeft hem ten slotte bedacht.


Secured By miniOrange