Waar laat je jouw ontwerpen drukken?

28 april 2017

Beste online drukkerijen

In de afgelopen twee weken heb ik al verteld over verschillende papiersoorten en bestanden drukklaar maken. Als laatste wil ik het ook nog hebben over waar je jouw drukwerk kunt laten drukken. Daarom heb ik op een rijtje gezet bij welke drukker ik de afgelopen jaren zelf heb besteld. In mijn ogen zijn dit de zes beste online drukkerijen, maar er bestaan veel meer. Je moet vooral kiezen voor een drukkerij waar jij zelf een goed gevoel bij hebt!

Beste online drukkerijen: Drukland

Drukland

Allereerst heb ik jaren geleden flyers voor mijn moeder en mezelf besteld bij Drukland. Destijds waren zij namelijk de goedkoopste. De levering was ongeveer een week. Intussen is hun gehele huisstijl veranderd, net als hun prijzen, maar mijn ervaring was goed. Ik ben overgestapt naar een andere drukker om een andere reden.

Beste online drukkerijen: Drukwerkdeal

Drukwerkdeal

Nog een drukkerij waar ik af en toe wat heb besteld in het verleden, is Drukwerkdeal. Eigenlijk had ik hiervoor dezelfde reden als bij de eerste: het drukwerk was hier het goedkoopst op dat moment. Ik heb posters voor mijn moeder besteld, maar ook kleine wenskaarten voor onze webwinkel Hollandsche Daemes toendertijd. Ze hebben een goede klantenservice. Het enige nadeel was dat het papier tussen mijn bestellingen was veranderd (verschillende tinten wit).

Beste online drukkerijen: Vistaprint

Vistaprint

Dé drukker waar het voor mij allemaal mee begon, is toch wel Vistaprint. Ik liet hier niet alleen mijn eerste visitekaartjes drukken, maar ook kaarten, stickers en enveloppen. Destijds kon ik door middel van allerlei promotionele codes best veel korting krijgen. Ik weet niet of dit nog steeds het geval is, want hun website is veranderd. Ze leveren goed en snel, maar de verzendkosten zijn best prijzig. Zonder korting zou ik er niet zo snel (meer) bestellen, maar het is wel een mooie starter! Zeker omdat kleinere aantallen ook mogelijk zijn is het voor mij in dat opzicht een van de beste online drukkerijen.

Beste online drukkerijen: Drukbedrijf

Drukbedrijf

Een drukker die ik heb leren kennen door twee samenwerkingen (onder andere mijlpaalkaarten), is Drukbedrijf. Ik heb er nooit uit mezelf besteld, maar ik vind wel dat ze hier een plekje verdienen. Ze hebben een goede klantenservice en leveren mooi drukwerk. De levering is ongeveer hetzelfde als bij de eerste twee drukkers die ik heb genoemd. Er zijn allerlei dingen mogelijk met soorten producten.

Beste online drukkerijen: Flyeralarm

Flyeralarm

En dan nu de reden dat ik niet meer bij de eerste drie bedrijven bestel: Flyeralarm! Ik weet niet meer precies hoe en wanneer ik deze drukker ontdekte, maar ik bestel er al jaren. Hun productieproces zit in Duitsland, maar ze hebben een Nederlandse klantenservice. Ze hebben een groot assortiment en leveren vaak sneller dan verwacht. Ik heb nog geen klachten gehad rondom het drukwerk! Dit is voor mij één van de beste online drukkerijen omdat ze niet alleen eerdergenoemde leveren, maar ook nog eens betaalbaar zijn.

Beste online drukkerijen: PeterPrint

PeterPrint

Als laatste nog een drukker die voor mij echt op nummer 1 staat wat betreft levering: PeterPrint! Bestel jij jouw drukwerk voor 16.00 uur op een werkdag? Je hebt het de volgende dag in huis. Ik heb nog geen productiefout kunnen ontdekken tot nu toe. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het assortiment ietwat beperkt vind, dus ik bestel tot nu toe voornamelijk kaarten bij hen. Verder is hun klantenservice ook erg prettig.

Bij welke drukker uit mijn lijstje van beste online drukkerijen zou jij bestellen?


Onderwerpen: