BCA-letterdoos

Letterdoos

Op tweede paasdag ging ik met mijn moeder en mijn zusje naar de rommelmarkt in Thialf. Daar hebben we ruim drie uur rondgelopen en heel wat mooie (vintage) spulletjes gezien. We zijn allemaal rijk weer naar huis gegaan. Ik kocht een aantal oude beschreven ansichtkaarten aan, maar ook een ouderwetse letterdoos. Hiermee leerden ze vroeger kinderen spellen. Na even twijfelen toch meegenomen, immers: zoiets kom je niet snel meer tegen voor een redelijke prijs (aldus mijn moeder)!

Ik wilde altijd naar de PABO voordat ik op het idee kwam om Journalistiek te gaan studeren. Uiteindelijk bleek ik in geen van beide echt interesse te hebben, maar wel in Pedagogiek. Toch is de interesse in het onderwijs nooit weggegaan. Daarom ga ik waarschijnlijk stage lopen als intern begeleider op mijn oude basisschool, maar hier later meer over.

Letterdoos

Aangezien ik van kinderen en onderwijs houd, maar ook van vintage spulletjes, besloot ik de letterdoos mee te nemen. Wat moet je ermee? Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een collectorsitem. Maar ik heb intussen al bedacht dat ik de letters, net zoals die uit Scrabble, kan gebruiken voor mooie foto’s. In snailmail zal ik het waarschijnlijk niet stoppen, dat vind ik zonde.

Letterdoos

Een close-up van de letters. Ik zou het woordje ‘creatief’ maken, maar ik kon de ‘c’ niet vinden. Helaas!

Letterdoos

Letterdoos

Het doosje uitgeklapt. In het ene gedeelte zitten alle letters en in het andere gedeelte kun je de woorden neerleggen.

Letterdoos

Eventjes mijn naam gespeld op het plankje, een voorbeeld! Maar vier kartonnetjes, maar dit komt omdat de ‘ou’ er gewoon bij is. Net zoals ‘ie’ en ‘ou’ overigens.

Letterdoos

Dubbel ‘aa’! Hier heb ik de kaartjes er even uitgehaald, om een foto te maken van het vakje.

Letterdoos

Hier wilde ik dus het woordje ‘creatief’ maken, maar dat wilde helaas niet. Dus ik heb maar voor ‘letters’ gekozen.

Overigens was er ook nog een ouderwets letterplankje verkrijgbaar. Je weet wel, met ‘noot’ en ‘aap’ erop. Helaas werd het me dan net iets te prijzig. Misschien zal ik hier alsnog binnenkort eens naar op jacht gaan, maar eerst straks maar eens kijken hoe de typemachine die ik op de kop getikt heb straks werkt. Wanneer hij binnen is, zal ik hem testen en natuurlijk fotograferen voor het blog!

Heb jij een vintage item dat je écht graag zou willen hebben?

3 gedachten over “BCA-letterdoos”

  1. Ahw, hoe leuk om te hebben!? Ik heb geen vintage dingen die ik graag wil hebben hoor. Ja, een typmachine. Maar die hebben mijn ouders zonder te vragen weg gedaan: balen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven