Bambook: whiteboard notitieschrift

Bambook

Op de bovenstaande foto zie je het notitieschrift van Bambook, een revolutie in het schrijven. Wat is het? Een notitieboek waarin het beste van een schrift en een whiteboard wordt samengevoegd volgens de makers. Is dit ook echt zo? Ik testte het gelinieerde boekje van A6 formaat!

Toen ik over het concept van Bambook las, was ik erg nieuwsgierig. Hoe zou dat werken? Want in notitieboeken en schriften blijft meestal alles gewoon staan. Ik besloot er gewoonweg één te bestellen om te bekijken wat het was. Er werd ook een pen bij geleverd die niet op de foto’s staat, maar die ik uiteraard wel heb getest. Het is wel duurder dan een normaal schrift, maar ongeveer gelijk aan een goed notitieboek. Het voordeel: het boekje is voor hergebruik!

Bambook 1

Is het wel zo’n voordeel, om een schrift te kunnen hergebruiken? Nee, niet in alle gevallen. Sommige informatie vind ik erg belangrijk, dat wil ik niet zomaar kunnen wissen. Daarvoor is het notitieboek dus ook niet bedoeld. In het boekje is alles namelijk gemakkelijk te wissen, hoewel pas geschreven het gemakkelijkst gaat. Net gedroogde inkt kan dus ook afgeven op de volgende bladzijde bij druk (als je verder schrijft op de volgende pagina). Voor notities op school dus niet praktisch in mijn ogen, maar wel voor dingen die maar tijdelijk zijn… zoals to do-lijsten, voor- en nadelen en reminders. Hij ligt nu nog steeds bij mijn laptop, het scheelt namelijk verspilling van papier!

Bambook 2

Het papier is door de afwerking erg glad. Drukken bij het schrijven is absoluut niet nodig, hoewel je wel snel uitschiet als je met je andere hand de pagina niet vasthoudt. Door de gladheid van de pagina schrijft het wel lekker, je krijgt minder snel last van een verkrampte hand. De fineliner die erbij wordt geleverd werd prima, het enige nadeel is de gum. Ik vind die niet echt prettig. Gelukkig kan het ook gewoon met een wc papiertjes of doekje, dus helemaal geen probleem!

Bambook 3

Al met al denk ik dat ik dit boekje nog wel eens ga gebruiken, ik ben enthousiast. Alles is gemakkelijk uitwisbaar en je bespaart een hoop papier, ik vind dit praktisch én milieuvriendelijk. Het zijn 20 pagina’s aka 40 kantjes, dus daar heb je genoeg aan. Het is immers toch niet blijvend!

Het Bambook notitieschrift A5 met pen is voor €14,95 verkrijgbaar.

3 gedachten over “Bambook: whiteboard notitieschrift”

 1. Grappig artikel!
  Ik zou hem ook alleen voor to do lijstjes gebruiken, lijkt me op zich wel handig en milieuvriendelijk.
  Leuk dat je hem getest hebt!
  Groetjes,
  Marjolein

  PS: ik heb ook een webwinkeltje geopend, kom je eens kijken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven