Aneel Neupane

Aneel Neupane

Wanneer je fotograaf bent, is het van belang ook goed met een bewerkingsprogramma om te kunnen gaan. Natuurlijk zijn deze programma’s ook belangrijk voor bijvoorbeeld illustraties, maar het is toch wel een kunst als je een foto zo kunt bewerken als Aneel Neupane. Ik kwam zijn werk laatst tegen op het blog Fotografille en ik dacht: die kunst wil ik ook delen!

Kunst, Anouk, durf je het echt zo te noemen? Ja! Hoewel Aneel nog niet enorm veel foto’s in deze stijl, genaamd A Small World in zijn portfolio, online heeft staan, mag ervan mij een expositie voor opgebouwd worden! Of toch wel? Op z’n Facebook zijn ook aardig wat plaatjes te bekijken. Het is toch magisch hoe hij zulke beelden weet te creëren? Daar kan naar mijn mening niemand onderuit.

Aneel Neupane 1

Wat doen Aneel Neupane uit India dan precies? Eigenlijk worden er ‘simpelweg’ (ik weet niet of het echt zo simpel is, maar afijn) enkele foto’s samengevoegd. Hij bedenkt een concept en vervolgens werkt hij dit helemaal uit door foto’s te maken van zichzelf in een bepaalde houding, maar ook door foto’s te maken van voorwerpen. In een bewerkingsprogramma voegt Aneel dit vervolgens samen. Zo lijkt het net alsof hij zich écht in de miniwereld bevindt! Een beetje zoals Madurodam, maar dan zijn de mensen in het klein in plaats van de omgeving. Ik vind het echt enorm mooi!

1 gedachte over “Aneel Neupane”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven