Aan de slag met kalligrafie!

17 mei 2016

Een pen om te kalligraferen staat al een tijdje op mijn wishlist, maar ik ging steeds niet over tot aanschaf. Anderhalf week geleden kwam ik echter een kalligrafie pen tegen bij Made by Me, waar ik een workshop volgde. Goedkoop en simpel misschien (1.1 mm), maar wel een goede kans om te kunnen oefenen! Aan de slag dan maar?

Pen

Na de aanschaf van de pen begon het natuurlijk te kriebelen om aan de slag te gaan! Om de pen aan de praat te krijgen, moest er natuurlijk inkt in. Dit werkt op dezelfde manier als een gewone vulpen: erin klikken en vervolgens met de punt van de pen over papier gaan totdat de inkt eruit komt. Helaas duurt dit even, maar uiteindelijk heb je ook wat! Toch? Bij deze pen zit overigens zwarte inkt. Dit vind ik persoonlijk ook het mooiste voor kalligrafie.

Kalligrafie pen 2

Kalligrafie

Zonder tutorials van internet of een workshop ben ik er maar gewoon aan begonnen. Ik ben simpelweg begonnen met schrijven van random woorden. Ik merkte vrij snel dat ik constant aan elkaar aan het schrijven was. Dit kan komen doordat ik dit met vulpen vaak doe, maar ook omdat ik dit persoonlijk mooier vind dan los schrijven. Ik heb het niet voor niks nooit afgeleerd na de basisschool! ;) Het schrijft hetzelfde als een vulpen, maar het effect is natuurlijk anders. Voornamelijk in de dikte op verschillende punten in de letters, dit is leuk om mee te spelen.

Kalligrafie pen 3

Oefenen

Na een tijdje begon ik bewust los te schrijven. Ik kon mij herinneren een handschrift met haakjes (zoals de foto met ‘kalligrafie’ erop hierboven) mooi te vinden, dus hiermee heb ik geëxperimenteerd. Ik vond dat het nog best mooi is gelukt, zowel los als aan elkaar. Ik snap wel waarom kalligrafie zo in trek is. Maar het is nog lang niet naar tevredenheid… en ik wil er graag meer over leren zodat ik mijn schrijfkwaliteiten misschien kan verbeteren. Iemand tips?

Doe jij aan kalligrafie? Zo ja, wat kalligrafeer jij en met welke pen?

De kalligrafie pennen zijn vanaf €7,95 verkrijgbaar bij Made by Me.


Privacy Voorkeuren

Analytics

Nouk-san maakt gebruik van Google Analytics om statistieken te verzamelen. De cookies worden gebruikt om bezoeken te analyseren. De cookies verlopen na 2 jaar. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_ga, _gid, _gat

Anti-spam

Nouk-san maakt gebruik van WP-SpamShield om spam tegen te houden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de website te beveiligen en te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de sessies is afgelopen of de browser wordt afgesloten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

_wpss_p_, _wpss_h_, ckon1805, JCS_INENREF, JCS_INENTIM, NCS_INENTIM, PHPSESSID, SJECT1805, random 32 hex digit

WooCommerce

Nouk-san maakt gebruik van WooCommerce om gratis downloads en freebies aan te bieden. De cookies die hiervoor worden gebruikt, zijn nodig om de winkelmand te laten functioneren. De cookies verlopen zodra de winkelmand leeg is. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen

woocommerce_items_in_cart, wp_woocommerce_session_ (met unieke code erachter), woocommerce_cart_hash

WordPress

Nouk-san maakt gebruik van WordPress. De cookies zorgen ervoor dat jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in jouw browser als je reageert, zodat je jouw gegevens niet iedere keer hoeft in te vullen. De cookies verlopen na ongeveer een jaar, maar zijn ten allen tijde via jouw eigen browser te verwijderen.

comment_author_, comment_author_email_, comment_author_url_