Aan de slag met kalligrafie!

17 mei 2016

Een pen om te kalligraferen staat al een tijdje op mijn wishlist, maar ik ging steeds niet over tot aanschaf. Anderhalf week geleden kwam ik echter een kalligrafie pen tegen bij Made by Me, waar ik een workshop volgde. Goedkoop en simpel misschien (1.1 mm), maar wel een goede kans om te kunnen oefenen! Aan de slag dan maar?

Pen

Na de aanschaf van de pen begon het natuurlijk te kriebelen om aan de slag te gaan! Om de pen aan de praat te krijgen, moest er natuurlijk inkt in. Dit werkt op dezelfde manier als een gewone vulpen: erin klikken en vervolgens met de punt van de pen over papier gaan totdat de inkt eruit komt. Helaas duurt dit even, maar uiteindelijk heb je ook wat! Toch? Bij deze pen zit overigens zwarte inkt. Dit vind ik persoonlijk ook het mooiste voor kalligrafie.

Kalligrafie pen 2

Kalligrafie

Zonder tutorials van internet of een workshop ben ik er maar gewoon aan begonnen. Ik ben simpelweg begonnen met schrijven van random woorden. Ik merkte vrij snel dat ik constant aan elkaar aan het schrijven was. Dit kan komen doordat ik dit met vulpen vaak doe, maar ook omdat ik dit persoonlijk mooier vind dan los schrijven. Ik heb het niet voor niks nooit afgeleerd na de basisschool! ;) Het schrijft hetzelfde als een vulpen, maar het effect is natuurlijk anders. Voornamelijk in de dikte op verschillende punten in de letters, dit is leuk om mee te spelen.

Kalligrafie pen 3

Oefenen

Na een tijdje begon ik bewust los te schrijven. Ik kon mij herinneren een handschrift met haakjes (zoals de foto met ‘kalligrafie’ erop hierboven) mooi te vinden, dus hiermee heb ik geëxperimenteerd. Ik vond dat het nog best mooi is gelukt, zowel los als aan elkaar. Ik snap wel waarom kalligrafie zo in trek is. Maar het is nog lang niet naar tevredenheid… en ik wil er graag meer over leren zodat ik mijn schrijfkwaliteiten misschien kan verbeteren. Iemand tips?

Doe jij aan kalligrafie? Zo ja, wat kalligrafeer jij en met welke pen?

De kalligrafie pennen zijn vanaf €7,95 verkrijgbaar bij Made by Me.


Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*