Aan de slag met een lijmpistool!

In de reeks van ‘aan de slag met…’ leek het mij wel leuk om meer eerste keer werken met materialen en technieken te posten. In opvolging van het kalligraferen en lino gutsen, ga ik nu verder met een lijmpistool! Ik schafte hem eindelijk aan in een bouwmarkt toen ik er één nodig had voor DIY projecten. En nu snap ik niet waarom ik niet eerder een lijmpistool in huis heb gehaald…

Rapid lijmpistool 2

Lijmpistool voor hobbyisten

Ik heb de lijmpistool dus bij de bouwmarkt (Praxis) gehaald. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze er één zouden hebben, maar ik was er toch om ander materiaal te halen en ik besloot het gewoon maar te vragen. Ze hadden er niet één, maar wel vier formaten! Ik heb de kleinste genomen op aanraden van de medewerker, aangezien ik hem voornamelijk zal gebruiken voor DIY’en. De lijmpistool is van Rapid en er gaan 7 mm lijmstaafjes in. Ik vind hem wel lekker compact!

Rapid lijmpistool 3

Aan de slag

Het was jaren geleden toen ik voor het laatst met een lijmpistool had gewerkt. Sterker nog: volgens mij gebruikte mijn moeder hem en keek ik slechts toe. Zonder echte instructies op papier behalve een paar tekeningen moest ik dus even kijken hoe het allemaal werkte. Eerst de stekker in het stopcontact natuurlijk, maar ik wilde iets te snel bezig. Het duurde wat langer voor het apparaat om op te warmen dan ik had gedacht en hij was daardoor vrij snel afgekoeld, omdat ik dacht dat je alleen kon lijmen wanneer hij niet aangesloten zat aan het stroom. Tja, foutje! (Hoewel dit lijmpistool wel een paar minuten draadloos werkt wanneer hij eenmaal warm is overigens.)

De volgende stap was om uit te zoeken hoe ik de lijmstaafjes erin zou krijgen. Dit heeft me ook nog wat moeite gekost, want ik dacht serieus dat ik te grote had… gelukkig bleek al snel dat er gewoon wat kracht voor nodig is om de lijm in het pistooltje te krijgen. Bij het tweede staafje die ik er achteraan deed toen ik was dingen had gelijmd duwde ik hem er gelijk in, maar hierdoor komt er lijm uit de voorkant. Even mee rekening houden dus, de volgende keer.

Rapid lijmpistool 4

De lijmpistool van Rapid vind ik erg fijn werken. Je moet wel iets van kracht zetten om de lijm eruit te krijgen, maar dat is misschien juist alleen maar goed. Ik vind het prettiger werken dan gewone vloeibare lijm, omdat het steviger is. Daarvoor kocht ik het ook, dus ik ben blij dat dit het geval is. Waar ik echter niet zoveel rekening mee hield, was dat de lijm ontzettend snel droogt. Nu ik dit weet, is het geen probleem en werkt het juist prettig, maar ik kon in het begin helemaal niet meer plakken. Ik denk dat ik mijn lijmpistool bij veel (meer) DIY projecten uit de la ga pakken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven