365 ways to stay creative

365 ways to stay creative

Bij het zoeken naar andere creatieve websites stuitte ik op 365 ways to stay creative, een blog op Tumblr. Helaas heeft de eigenaar van het blog de 100 niet eens bereikt met de manieren om creatief te blijven, maar in ieder geval tot in de 80. Omdat ik bij sommige redenen geïnspireerd raakte, deel ik deze graag met jullie.

365 ways to stay creative

1) Creativiteit draait niet altijd om het ‘binnen de lijntjes blijven’, eigenlijk kun je het zien als een uitdaging. Zo bestaan er geen regels voor, dus je kunt je gang gaan. 5) Eén van de belangrijkste regels voor mij. In het laatje naar mijn laptop zitten verschillende notitieboeken en -blokken, onder andere voor mijn gedachten, planning, adressen, blogs en to do-lijstjes. Ik heb vaak inspiratie op de meest onverwachte momenten. Wanneer ik het niet op schrijf (wanneer ik geen papier heb, gebruik ik gewoonweg Evernote op mijn telefoon), vergeet ik het 9 van de 10 keer. En dat is natuurlijk zonde.

365 ways to stay creative

23) Om jezelf te uiten, is er wel wat vertrouwen in jezelf nodig. Niet alleen in jezelf, maar ook in je creativiteit. Je wilt dit namelijk aan de buitenwereld laten zien. 30) Brainstormen is altijd goed, alleen of met een groep. Er komen vaak nieuwe ideeën uit, maak hier gebruik van!

365 ways to stay creative

36) Als een kind keek ik altijd naar de hemel om vormen in de wolken te zoeken, maar ook in de sterren. Eigenlijk heb ik dit nog niet afgeleerd. Het is leuk om te zien wat het brein allemaal van een simpele wolk kan maken. 45) Soms denk je misschien dat de inspiratie op is, maar dat is niet zo. Alles om je heen kan je inspireren, je moet er alleen je ogen voor open doen.

365 ways to stay creative

49) Ik houd van dromen. Hiermee bedoel ik echter niet de dromen in mijn slaap, maar de dromen die ik zelf heb. Dromen helpen je vormgeven. 56) Ken je het gevoel dat je wel wilt, maar er bijvoorbeeld steeds niet aan toe komt? Geen excuses meer, je moet er gewoonweg tijd voor maken. Of zin voor maken, want als je eenmaal begonnen bent, kun je niet meer stoppen!

365 ways to stay creative

67) Nieuwe dingen leren is altijd leuk, maar hierin kun je ook weer creativiteit kwijt. Of het gebruiken om iets nieuws te creëren. 82) Intuïtie is in mijn ogen zeer belangrijk. Luister bij creativiteit vooral naar je hart, niet naar je hoofd.

5 gedachten over “365 ways to stay creative”

  1. Geduld!
    Inmiddels is 118 bereikt!
    Je gaat het nog beleven, die 365!
    Je kunt je ook abonneren op deze Tumblr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven