3 apps voor digitaal journalen

Als je aan journalen denkt, komt papier waarschijnlijk als eerste in je op. Bij mij althans wel. Ik schreef vroeger al dagboeken en ook al begon ik in mijn tienerjaren met bloggen, een echt notitieboek ben ik altijd blijven houden. Inmiddels ben ik al een tijdje overgestapt van een dagboek naar een (bullet) journal. Voor mezelf doe ik dit nog steeds op papier, met uitzondering van de agenda en de zakelijke planning: die heb ik wel digitaal. Voor mijn dochter heb ik echter sinds het begin van de zwangerschap alles digitaal vastgelegd. Ik moet toegeven dat het eerst voelde als verraad richting papier, maar inmiddels ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt. Want hoewel mijn voorliefde voor papier blijft, digitaal journalen is stiekem best leuk én heeft zo z’n voordelen! Dit zijn 3 apps voor digitaal journalen die ik ken.

Digitaal dagboek schrijven in Journey

Wil je digitaal een dagboek bij gaan houden? Er bestaan vele apps hiervoor. Net voordat ik besloot dat ik het bullet journalen weer op wilde pakken na een stop van een jaar waarin ik in mijn zwangerschapsdagboek had geschreven, had ik de app Journey gedownload om mijn gedachten en gevoelens op te kunnen schrijven. Ik heb allerlei apps met elkaar vergeleken en deze kwam er het beste uit. Het is trouwens mogelijk om media en plaatsen toe te voegen als je dit prettig vindt.

Digitaal fotoboek maken in Albelli

Nog een optie is om een digitaal fotoboek op te zetten als journal. Je kunt een standaard indeling maken en hier jouw data inzetten zodra je dit wilt. Foto’s, teksten, elementen… het kan allemaal! Bovenstaand zie je een lege pagina uit het baby dagboek van Nova dat ik in Albelli heb opgezet. Het boek in boek effect geeft het idee van een journal. Ik heb een wit vlak gebruikt voor het gedeelte waar het content komt, maar je kunt ook kiezen voor een boekje met een lege bladzijde als afbeelding bijvoorbeeld. Zo’n opzet is ook in een ander fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop te maken, maar ik vind Albelli erg gebruikersvriendelijk. Er is zelfs een hele club voor! Extra voordeel van deze optie is dat hij daarna gedrukt kan worden en je het toch ook nog op papier hebt. Dit vind ik heel prettig.

Digitaal journalen in GoodNotes

Vind je het prettiger om te kunnen schrijven met de hand, maar wel digitaal te werken? Dat is ook nog een optie. Persoonlijk vind ik typen prettiger voor het echte journalen als ik het digitaal doe, vandaar mijn keuze voor een fotoboeksysteem buiten dat ik het daarna kan laten drukken zonder al te veel moeite. Ik ben echter wel iemand die graag met de hand schrijft als het om plannen gaat. Tot voor kort deed ik dit ook op papier, maar toen ik geen geschikte kon vinden bij de merken die er eerder voor gebruikte, zocht ik het toch digitaal. Daarom heb ik mijn zakelijke planner in GoodNotes staan. Zo kan ik met een Apple pencil erin schrijven. Bovenstaande afbeelding is een notitiepagina uit mijn zakelijke planner. Hierop kun je gemakkelijk (bullet) journalen, zoals je ziet! Als je zoekt op sociale media, kun je ongetwijfeld veel inspiratie vinden van mensen die dit al doen. Deze app is trouwens wel specifiek voor Apple. Er zijn vergelijkbare voor Android, maar hier heb ik geen ervaring mee.

Dit zijn 3 apps voor digitaal journalen die ik ken, maar er zijn ongetwijfeld nog meer opties. Als jij digitaal journalt: met welke app werk jij? En wist je dat je de digitale kits hier ideaal voor kunt gebruiken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven